притисни ентер »

Wall Street соборува рекорди!
Wall Street соборува рекорди!

Wall Street соборува рекорди!

Цените на акциите на светските берзи бележат раст пет дена по ред, а индексите на Вол Стрит достигнаа рекордни вредности благодарение на напредокот во трговските преговори меѓу САД и Кина. На Вол Стрит, Доу Џонс се зголеми за 1,2 отсто минатата недела на 27.681 поени, додека С & П 500 се зголеми за 0,9 проценти на 3.093 поени и индексот „Насдак“ за

Вол Стрит соборува рекорди

Вол Стрит соборува рекорди

Цените на акциите на светските берзи бележат раст пет дена по ред, а индексите на Вол Стрит достигнаа рекордни вредности благодарение на напредокот во трговските преговори меѓу САД и Кина. На Вол Стрит, Доу Џонс се зголеми за 1,2 отсто минатата недела на 27.681 поени, додека С & П 500 се зголеми за 0,9 проценти на 3.093 поени и индексот „Насдак“ за

Светските берзи со раст пет дена по ред , Вол Стрит соборува рекорди

Светските берзи со раст пет дена по ред , Вол Стрит соборува рекорди

На Вол Стрит, Доу Џонс се зголеми за 1,2 отсто минатата недела на 27.681 поени, додека С & П 500 се зголеми за 0,9 проценти на 3.093 поени и индексот „Насдак“ за 1,1 процент на 8.475 поени. Новите рекордни достигнувања на овие индекси се должат на напредокот во трговските преговори меѓу САД и Кина. Во четвртокот, и американските и кинеските власти