притисни ентер »

Избори во Европа и регионот се закажуваат во јуни или почеток на јули, ќе падне ли договор во Македонија?
Избори во Европа и регионот се закажуваат во јуни или почеток на јули, ќе падне ли договор во Македонија?

Избори во Европа и регионот се закажуваат во јуни или почеток на јули, ќе падне ли договор во Македонија?

Франција е последната земја која вториот круг од локалните избори го закажа на 28 јуни, повеќе од три месеци по првиот круг организиран среде пандемијата од коронавирусот. Според премиерот Едуард Филип, направени се анализи дека демократскиот живот мора да си ги врати своите права. Од земјите во регионот, Хрватска закажа избори на почетокот на јули,

Дескоска: Според Уставот, избори мора да има 22 дена по завршување на вонредната состојба

Дескоска: Според Уставот, избори мора да има 22 дена по завршување на вонредната состојба

– Според Уставот, изборите мора да се одржат дваесет и два дена по завршувањето на вонредната состојба, изјави вечерва министерката за правда Рената Дескоска во интервју за Канал 5, во кое ја елаборираше за владината уредба која се однесува на изборите. Според министерката Дескоска, изборните дејствија се веќе започнати од страна на институциите, значи

Десковска: Лидерите да разговараат за изборни термини, но нивната волја да не биде над Уставот

Десковска: Лидерите да разговараат за изборни термини, но нивната волја да не биде над Уставот

Ако не се продолжи вонредната состојба, во тој случај изборите неминово паѓаат дваесет и два ден по завршувањето на вонредната состојба, рече министерката за правда Рената Треневска – Дескоска на Канал 5. -Уредбата беше со цел да запрат изборните дејствија коишто беа почнати во времето кога веќе се прогласи вонредна состојба. Сите се сеќавате дека

Дескоска: Според Уставот, избори мора да има 22 дена по завршување на вонредната состојба

Дескоска: Според Уставот, избори мора да има 22 дена по завршување на вонредната состојба

Според Уставот, изборите мора да се одржат дваесет и два дена по завршувањето на вонредната состојба, изјави вечерва министерката за правда Рената Дескоска во интервју за Канал 5, во кое ја елаборираше за владината уредба која се однесува на изборите. Според министерката Дескоска, изборните дејствија се веќе започнати од страна на институциите, значи

Дескоска: Според Уставот, избори мора да има 22 дена по завршување на вонредната состојба

Дескоска: Според Уставот, избори мора да има 22 дена по завршување на вонредната состојба

Според Уставот, изборите мора да се одржат дваесет и два дена по завршувањето на вонредната состојба, изјави вечерва министерката за правда Рената Дескоска во интервју за Канал 5, во кое ја елаборираше за владината уредба која се однесува на изборите. Според министерката Дескоска, изборните дејствија се веќе започнати од страна на институциите, значи

Дескоска: Ниту волјата на лидерите не смее да се стави над Уставот на нашата држава

Дескоска: Ниту волјата на лидерите не смее да се стави над Уставот на нашата држава

Ако не се продолжи вонредната состојба, во тој случај изборите неминово паѓаат дваесет и два ден по завршувањето на вонредната состојба, порача Дескоска. Според Уставот, изборите мора да се одржат дваесет и два дена по завршувањето на вонредната состојба, изјави вечерва министерката за правда Рената Дескоска во интервју за Канал 5, во кое ја елаборираше

Дескоска: Според Уставот, избори мора да има 22 дена по завршување на вонредната состојба

Дескоска: Според Уставот, избори мора да има 22 дена по завршување на вонредната состојба

Скопје, 22 мај 2020 (МИА) – Според Уставот, изборите мора да се одржат дваесет и два дена по завршувањето на вонредната состојба, изјави вечерва министерката за правда Рената Дескоска во интервју за Канал 5, во кое ја елаборираше за владината уредба која се однесува на изборите. Според министерката Дескоска, изборните дејствија се веќе започнати од

Избори во Европа и регионот се закажуваат во јуни или почеток на јули, ќе падне ли договор во Македонија?

Избори во Европа и регионот се закажуваат во јуни или почеток на јули, ќе падне ли договор во Македонија?

Франција е последната земја која вториот круг од локалните избори го закажа на 28 јуни, повеќе од три месеци по првиот круг организиран среде пандемијата од коронавирусот. Според премиерот Едуард Филип, направени се анализи дека демократскиот живот мора да си ги врати своите права. Од земјите во регионот, Хрватска закажа избори на почетокот на јули,

Дескоска: Оценката на владината уредба за изборите како нелегитимна не држи вода

Дескоска: Оценката на владината уредба за изборите како нелегитимна не држи вода

Било каква оценка на уредбата како нелигитимна, јас слушнав и други различни квалификации, се само голи политички аргументи, без никакви вистински аргументи. Тоа се квалификации кои апсолутно не држат вода, кажа министерката за правда Рената Дескоска во интервју за Канал 5. -Уредбата беше уредба којашто единствено беше можна со цел да запрат изборните

ДЕСКОВСКА: Неминовно мора да има избори 22 дена по завршувањето на вонредната состојба

ДЕСКОВСКА: Неминовно мора да има избори 22 дена по завршувањето на вонредната состојба

Според Уставот, изборите мора да се одржат дваесет и два дена по завршувањето на вонредната состојба, изјави вечерва министерката за правда Рената Дескоска во интервју за Канал 5, во кое ја елаборираше за владината уредба која се однесува на изборите. Според министерката Дескоска, изборните дејствија се веќе започнати од страна на институциите, значи