притисни ентер »

Заев и Анѓушев на средба со германски стопанственици: Во Македонија има 200 компании со германски капитал
Заев и Анѓушев на средба со германски стопанственици: Во Македонија има 200 компании со германски капитал

Заев и Анѓушев на средба со германски стопанственици: Во Македонија има 200 компании со германски капитал

Претседателот на Владата, Зоран Заев заедно со заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев денеска одржа средба со делегација на германското стопанство, како и со претставници на германски компании коишто работат во земјава. На средбата присуствуваа и министерот за здравство Венко Филипче, како и директорите на Агенцијата

Заев и Анѓушев на средба со германски стопанственици: Во Македонија има 200 компании со германски капитал

Заев и Анѓушев на средба со германски стопанственици: Во Македонија има 200 компании со германски капитал

Претседателот на Владата, Зоран Заев заедно со заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев денеска одржа средба со делегација на германското стопанство, како и со претставници на германски компании коишто работат во земјава. На средбата присуствуваа и министерот за здравство Венко Филипче, како и директорите на Агенцијата

Заев и Анѓушев на средба со германски стопанственици: Во Македонија има 200 компании со германски капитал

Заев и Анѓушев на средба со германски стопанственици: Во Македонија има 200 компании со германски капитал

Претседателот на Владата, Зоран Заев заедно со заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев денеска одржа средба со делегација на германското стопанство, како и со претставници на германски компании коишто работат во земјава. На средбата присуствуваа и министерот за здравство Венко Филипче, како и директорите на Агенцијата

Заев: Околу 200 германски компании функционираат во земјава, работиме на продлабочување на соработката

Заев: Околу 200 германски компании функционираат во земјава, работиме на продлабочување на соработката

Претседателот на Владата Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска одржаа средба со делегација на Германското стопанство, како и со претставници на германски компании кои работат во земјава. На средбата присуствуваа и министерот за здравство Венко Филипче, како и директорите на Агенцијата за катастар и недвижности и на Фондот за здравствено осигурување,

Заев и Анѓушев на средба со германски стопанственици: Во Македонија има 200 компании со германски капитал

Заев и Анѓушев на средба со германски стопанственици: Во Македонија има 200 компании со германски капитал

Претседателот на Владата, Зоран Заев заедно со заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев денеска одржа средба со делегација на германското стопанство, како и со претставници на германски компании коишто работат во земјава. На средбата присуствуваа и министерот за здравство Венко Филипче, како и директорите на Агенцијата

Заев до германските инвеститори: Секоја ваша критика е аларм да ги отстраниме слабостите

Заев до германските инвеститори: Секоја ваша критика е аларм да ги отстраниме слабостите

Очекуваме државата да работи уште понапорно за да ги подобри условите и Република Северна Македонија да биде уште поатрактивна земја за инвестирање, заклучи претседателот на делегацијата на Германското стопанство во земјава Патрик Мартенс. Претседателот на Владата Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска одржаа средба со делегација на Германското

Заев и Анѓушев: Работиме за продлабочување на одличната соработка со Германија

Заев и Анѓушев: Работиме за продлабочување на одличната соработка со Германија

На средбата присуствуваа и министерот за здравство Венко Филипче, како и директорите на Агенцијата за катастар и недвижности и на Фондот за здравствено осигурување, Борис Тунџев и Ден Дончев, соопшти владината прес-служба. Истакнувајќи дека Сојузна Република Германија е стратешки економски партнер на Република Северна Македонија, на средбата премиерот

Заев и Анѓушев: Работиме за продлабочување на одличната соработка со Германија

Заев и Анѓушев: Работиме за продлабочување на одличната соработка со Германија

Претседателот на Владата Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска одржаа средба со делегација на Германското стопанство, како и со претставници на германски компании кои работат во земјава. На средбата присуствуваа и министерот за здравство Венко Филипче, како и директорите на Агенцијата за катастар и недвижности и на Фондот за здравствено осигурување,

Заев и Анѓушев: Потенцијалот за соработка со Германија е огромен

Заев и Анѓушев: Потенцијалот за соработка со Германија е огромен

Претседателот на Владата Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска одржаа средба со делегација на Германското стопанство, како и со претставници на германски компании кои работат во земјава. На средбата присуствуваа и министерот за здравство Венко Филипче, како и директорите на Агенцијата за катастар и недвижности и на Фондот за здравствено осигурување,

Заев и Анѓушев: Работиме за продлабочување на одличната соработка со Германија

Заев и Анѓушев: Работиме за продлабочување на одличната соработка со Германија

Претседателот на Владата Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска одржаа средба со делегација на Германското стопанство, како и со претставници на германски компании кои работат во земјава. На средбата присуствуваа и министерот за здравство Венко Филипче, како и директорите на Агенцијата за катастар и недвижности и на Фондот за здравствено осигурување,