притисни ентер »

Унгарски машки камерен хор во рамките на „Скопско лето“
Унгарски машки камерен хор во рамките на „Скопско лето“

Унгарски машки камерен хор во рамките на „Скопско лето“

„Св. Ефраим“ е името на машкиот камерен хор од Унгарија, што вечерва ќе настапи во рамките на „Скопско лето“ во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“. Овој хор е најпопуларната вокална група во Унгарија, чиј меѓународен успех почна во 2006 година на Меѓународниот фестивал на православната музика Hajnowka, во Полска, каде што ја доби првата награда

Настап на унгарски хор во „Рождество на Пресвета Богородица“

Настап на унгарски хор во „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечерва ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим” ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица”

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим” ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица”

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим” од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица” во рамки на „Скопско лето”. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист”, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Скопско лето: Унгарски „Св. Ефраим“ вечерва во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Скопско лето: Унгарски „Св. Ефраим“ вечерва во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална група на Унгарија. Основачот и уметничкиот директор, Тамаш Бубно, беше добитник на наградата „Лист“, како и добитник на унгарската награда за уметнички заслуги

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Унгарскиот машки камерен хор „Св. Ефраим“ ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“

Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Скопје, 14 јули 2019 (МИА) – Машкиот камерен хор „Св. Ефраим“ од Унгарија вечер ќе настапи во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во рамки на „Скопско лето“. Од 2002 година хорот прерасна во најпопуларна вокална

Концерт на етноџез-група од Швајцарија и машки хор од Унгарија

Концерт на етноџез-група од Швајцарија и машки хор од Унгарија

Концерт на „Томе Илиев Секстет“, етноџез-група од Швајцарија, ќе се одржи вечерва, во 21.30 часот, во „Куршумли-ан“, во рамките на „Скопско лето“. Во групата се: Томе Илиев – кларинет, бас-кларинет, композитор, Флоријан Вајс – тромбон, Франсис Лана – пијано, Валентин Баумгартнер – гитара, Горан Гешовски – бас и Адријан Бекли – тапани. Со над 120 концерти

Унгарскиот филм „Кинцсем – обложи се на одмазда“ вечерва во Сули ан

Унгарскиот филм „Кинцсем – обложи се на одмазда“ вечерва во Сули ан

Скопје периодов е полн со културни манифестации во рамки на „Скопско лето“. Вечерва во 21 часот на Факултетот за ликовни уметности – Сули ан, се случува унгарскиот филм „Кинцсем – обложи се на одмазда“ (KINCSEM), снимен во 2017 година. Станува збор за историска авантура во траење од 121 минути, во режија на Габор Херенди, а улогите се на Ервин Наѓ,