притисни ентер »

Цар Самоил erga omnes
Цар Самоил erga omnes

Цар Самоил erga omnes

Kако што упатените читатели веројатно добро знаат, во последните четири месеци разговорите на експертско ниво меѓу Република Бугарија и Република Македонија за нашата заедничка историја тапкаат во место поради различните позиции за некои историски личности и процеси. Не само за Гоце Делчев, туку и поради различните ставови за тоа како да се претстави

За обединувањето околу нашата заедничка историја - цар Самоил erga omnes

За обединувањето околу нашата заедничка историја - цар Самоил erga omnes

Објективното обединување околу нашата заедничка историја од времето на цар Самоил, од средниот век воопшто и од подоцнежните епохи, ќе нè направи сите нас, граѓаните на двете земји, пообединети и побогати во Европа. Објективното обединување околу нашата заедничка историја од времето на цар Самоил, од средниот век воопшто и од подоцнежните епохи, ќе

[Став] За обединувањето околу нашата заедничка историја – цар Самоил erga omnes

[Став] За обединувањето околу нашата заедничка историја – цар Самоил erga omnes

Наум Кајчев Објективното обединување околу нашата заедничка историја од времето на цар Самоил, од средниот век воопшто и од подоцнежните епохи, ќе нè направи сите нас, граѓаните на двете земји, пообединети и побогати во Европа. Како што упатените читатели веројатно добро знаат, во последните четири месеци разговорите на експертско ниво меѓу Република