притисни ентер »

Изложба „Магла“ во „Мала станица“
Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложбата „Магла“ вечер ќе биде отворена во мултимедијалниот центар „Мала станица“. Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник – Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, познат израелски куратор и годинашен куратор на израелскиот павилјон

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложбата „Магла“ вечер ќе биде отворена во мултимедијалниот центар „Мала станица“. Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник – Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, познат израелски куратор и годинашен куратор на израелскиот павилјон

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

И зложбата „Магла“ вечерва ќе биде отворена во мултимедијалниот центар „Мала станица“. Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник – Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, познат израелски куратор и годинашен куратор на израелскиот павилјон

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложбата „Магла“ вечер ќе биде отворена во мултимедијалниот центар „Мала станица“. Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник – Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, познат израелски куратор и годинашен куратор на израелскиот павилјон

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

И зложбата „Магла“ вечер ќе биде отворена во мултимедијалниот центар „Мала станица“. Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник – Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, познат израелски куратор и годинашен куратор на израелскиот павилјон

Изложба „Магла“ во „Мала станица“ на четворица косовски и еден австриски уметник

Изложба „Магла“ во „Мала станица“ на четворица косовски и еден австриски уметник

Вечерва во мултимедијалниот центар „Мала станица“ ќе биде отворена изложбата „Магла“, а поставката ќе остане достапна за јавноста до 2 јуни. Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник – Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, познат

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложба „Магла“ во „Мала станица“

И зложбата „Магла“ вечер ќе биде отворена во мултимедијалниот центар „Мала станица“. Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник – Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, познат израелски куратор и годинашен куратор на израелскиот павилјон

Мала станица: „Магла“ на четворица странски уметници

Мала станица: „Магла“ на четворица странски уметници

„Магла“ е насловот на изложбата која ќе се отвори на 13 јуни со почеток од 20 часот, во мултимедијалниот центар Мала станица. Изложбата е под кураторство на Израелецот Ави Лубин, кој е и овогодишен куратор на израелскиот павилјон на Венецијанското биенале. Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник (Луан Бајрактари, Газменд

Изложбата „Магла“ во Мала станица: Дела на четворица косовски и еден австриски уметник

Изложбата „Магла“ во Мала станица: Дела на четворица косовски и еден австриски уметник

Националната Галерија на Македонија го најави отворањето на изложбата со наслов “Магла“, која ќе се одржи на 13 јуни во 20 часот, во мултимедијалниот центар Мала станица. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, мошне познат израелски куратор и истовремено овогодинешен куратор на израелскиот павилјон на Венецијанското биенале. Учесници на изложбата