притисни ентер »

Русија сака да гради опсерваторија на Месечината
Русија сака да гради опсерваторија на Месечината

Русија сака да гради опсерваторија на Месечината

Руската вселенска агенција „Роскосмос“ сака да изгради опсерваторија на јужниот пол на Месечината со чија помош би внимавала да не се појават астероиди кои би можеле да се судрат со Земјата. Русија долго време планира да изгради база на Месечината - цел која ја споделува со Кина и САД - а сега руските медиуми пренесуваат дека објектот ќе вклучува серија