притисни ентер »

Османи: Разликите за законот за јавно обвинителство не се непремостливи
Османи: Разликите за законот за јавно обвинителство не се непремостливи

Османи: Разликите за законот за јавно обвинителство не се непремостливи

Разликите околу законот за Јавно обвинителство не се непремостливи. Моментот е неповторлив. Политичките лидери ги знаат очекувањата на граѓаните и се договараат соодветно и ќе ги надминат своите почетни позиции за да се најде конечно решение. Ова го истакна вицепремиерот Бујар Османи пред почетокот на меѓународната конференција: „Добро управување и

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе денеска говорејќи на меѓународната научна конференција „Доброто владеење и владеењето

Османи оптимист за датум за преговори со ЕУ во октомври

Османи оптимист за датум за преговори со ЕУ во октомври

Разликите околу Законот за јавно обвинителство не се непремостливи. Моментот е неповторлив. Политичките лидери ги знаат очекувањата на граѓаните и се договараат соодветно и ќе ги надминат своите почетни позиции за да се најде конечно решение - ова го истакна вицепремиерот Бујар Османи пред Меѓународната конференција: - „Добро управување и владеењето

Прибе: Владеењето на правото останува клучно на патот кон ЕУ

Прибе: Владеењето на правото останува клучно на патот кон ЕУ

– Во пресрет на октомвриската одлука дали ќе го добиеме датумот за почеток на преговори со ЕУ, правниот експерт Рајнхард Прибе на конференција во земјава порача дека е потребна политичка волја за независност во правосудството. Прибе кој пред неколку години ги нотира слабите точки во судскиот систем во Македонија, вели дека и останатите земји од Западен

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе денеска говорејќи на меѓународната научна конференција „Доброто владеење и владеењето

Прибе во Скопје: Независни политичари за владеење на правото

Прибе во Скопје: Независни политичари за владеење на правото

Embedded video for Прибе во Скопје: Независни политичари за владеење на правото Авторот на препораките за подобрување на правосудниот систем во земјава, Рајнхард Прибе, порачува дека владеењето на правото е се уште важен критериум за членство во Европската унија. Вели дека и членките на ЕУ се соочуваат со истиот проблем па тоа ги прави уште построги

Прибе: Независни политичари за владеење на правото

Прибе: Независни политичари за владеење на правото

Авторот на препораките за подобрување на правосудниот систем во земјава, Рајнхард Прибе, порачува дека владеењето на правото е се уште важен критериум за членство во Европската унија. Вели дека и членките на ЕУ се соочуваат со истиот проблем па тоа ги прави уште построги кон државите кандидати. За германскиот експерт, владеењето на правото зависи од

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за  владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе денеска говорејќи на меѓународната научна конференција  „Доброто владеење и владеењето

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе денеска говорејќи на меѓународната научна конференција  „Доброто владеење и владеењето на правото од перспектива на ЕУ интеграциите". Според Прибе, услов за владеење на

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе денеска говорејќи на меѓународната научна конференција „Доброто владеење и владеењето