притисни ентер »

Таравари: Од таквите „космонаути“ како Даштевски не ни чини државата
Таравари: Од таквите „космонаути“ како Даштевски не ни чини државата

Таравари: Од таквите „космонаути“ како Даштевски не ни чини државата

Тешко е човек да премолчи на небулозите на ликови како досегашниот претседател на Комисијата за заштита од дискриминација. Бев вчудоневиден да видам дека на Твитер со дрвја и камења фрла против Петрит Сарачини, кого навистина го почитувам како новинар, без разлика дали имаме исти ставови за какви и да било прашања. Нему на најкаубојски досегашниот

Од таквите „космонаути“ како Даштевски не ни чини државата

Од таквите „космонаути“ како Даштевски не ни чини државата

пишува: д-р АРБЕН ТАРАВАРИ Тешко е човек да премолчи на небулозите на ликови како досегашниот претседател на Комисијата за заштита од дискриминација. Бев вчудовиден кога видов како на Твитер со дрвја и камења фрла против Петрит Сарачини, кого навистина го почитувам како новинар, без разлика дали имаме исти ставови за какви и да било прашања. Нему,

Осуда за говорот на омразата и дивеењето на партиските антидемократски солдатески

Осуда за говорот на омразата и дивеењето на партиските антидемократски солдатески

Со говор на омраза, навредливи и клеветнички изрази, група партиски ботови и оведочени пропагандисти блиски на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, се нафрлија на Петрит Сарачини, кој ја отвори Конференцијата на ЦИВИЛ „Меѓу стремежите и реалноста“ што се одржа во петокот, на 29 ноември. Крајно време е да побараме осуда и санкции за говорот на омразата во овој