притисни ентер »

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска
ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

Во однос на април годинава, бројот на невработени е намален за 10,6 отсто или 10.493 лица, објави ХЗЗ. Ова покажува дека на домашниот пазар на труд се уште постои силна побарувачка на работна сила, пред се поради туристичката сезона. Според дневните податоци на ХЗЗ, во Институтот во моментов се пријавени 84.324 невработени, а објавени се 21.104 слободни

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

Во однос на април годинава, бројот на невработени е намален за 10,6 отсто или 10.493 лица, објави ХЗЗ. Ова покажува дека на домашниот пазар на труд се уште постои силна побарувачка на работна сила, пред се поради туристичката сезона. Според дневните податоци на ХЗЗ, во Институтот во моментов се пријавени 84.324 невработени, а објавени се 21.104 слободни

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

Во однос на април годинава, бројот на невработени е намален за 10,6 отсто или 10.493 лица, објави ХЗЗ. Ова покажува дека на домашниот пазар на труд се уште постои силна побарувачка на работна сила, пред се поради туристичката сезона. Според дневните податоци на ХЗЗ, во Институтот во моментов се пријавени 84.324 невработени, а објавени се 21.104 слободни

Најмал број невработени во историјата на Хрватска

Најмал број невработени во историјата на Хрватска

На крајот од мај годинава, во Хрватскиот завод за вработување (ХЗЗ) се евидентирани 88.327 невработени – за 9,6 отсто помалку од мај 2023 година, што е најмал број невработени од формирањето на хрватската држава. Во однос на април годинава, бројот на невработени е намален за 10,6 отсто или 10.493 лица, објави ХЗЗ. Ова покажува дека на домашниот пазар

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

На крајот на мај годинава во Хрватскиот завод за вработување (ХЗЗ) се евидентирани 88.327 невработени - за 9,6 отсто помалку од мај 2023 година, што е најмал број на невработени од формирањето на хрватската држава. Во однос на април годинава, бројот на невработени е намален за 10,6 отсто или 10.493 лица, објави ХЗЗ. Ова покажува дека на домашниот пазар

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

На крајот на мај годинава во Хрватскиот завод за вработување (ХЗЗ) се евидентирани 88. 327 невработени – за 9,6 отсто помалку од мај 2023 година, што е најмал број на невработени од формирањето на хрватската држава. Во однос на април годинава, бројот на невработени е намален за 10,6 отсто или 10. 493 лица, објави ХЗЗ. Ова покажува дека на домашниот

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

На крајот на мај годинава во Хрватскиот завод за вработување (ХЗЗ) се евидентирани 88. 327 невработени – за 9,6 отсто помалку од мај 2023 година, што е најмал број на невработени од формирањето на хрватската држава. Во однос на април годинава, бројот на невработени е намален за 10,6 отсто или 10. 493 лица, објави ХЗЗ. Ова покажува дека на домашниот

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

ХЗЗ: Најмал број невработени во историјата на Хрватска

На крајот на мај годинава во Хрватскиот завод за вработување (ХЗЗ) се евидентирани 88.327 невработени – за 9,6 отсто помалку од мај 2023 година, што е најмал број на невработени од формирањето на хрватската држава. Во однос на април годинава, бројот на невработени е намален за 10,6 отсто или 10.493 лица, објави ХЗЗ. Ова покажува дека на домашниот пазар

ПАД ОД 10 ОТСТО ЗА 1 ГОДИНА: Хрватска бележи историски најниска стапка на невработеност

ПАД ОД 10 ОТСТО ЗА 1 ГОДИНА: Хрватска бележи историски најниска стапка на невработеност

На крајот на мај годинава во Хрватскиот завод за вработување (ХЗЗ) се евидентирани 88.327 невработени - за 9,6 отсто помалку од мај 2023 година, што е најмал број на невработени од формирањето на хрватската држава. Во однос на април годинава, бројот на невработени е намален за 10,6 отсто или 10.493 лица, објави ХЗЗ. Ова покажува дека на домашниот