притисни ентер »

Одлично ни оди!
Одлично ни оди!

Одлично ни оди!

Што имаме сега? Нестабилна влада, со врзани раце и нозе од една страна и супер способна криминална мрежа вгнездена насекаде, помогната од странски криминалци и диктатори од друга страна. Тоа е распоредот на силите. Да, одлично ни оди… со колективно (само)убиство. Самите ги уништуваме и шансите, веројатно последните, за изградба на нормално општество

Дерала: Одлично ни оди!

Дерала: Одлично ни оди!

Дерала: Одлично ни оди! Да, одлично ни оди… со колективно (само)убиство. Самите ги уништуваме и шансите, веројатно последните, за изградба на нормално општество. Паралелно со ова уништување од ден во ден, од минута во минута, ја напуштаме и идејата за создавање на тоа што долго, предолго, го очекувавме – правната држава и демократијата. Ова стаса дотаму

Одлично ни оди!

Одлично ни оди!

Ви пренесуваме дел од колумната на Џабир Дерала за Цивил Медиа: Да, одлично ни оди… со колективно (само)убиство. Самите ги уништуваме и шансите, веројатно последните, за изградба на нормално општество. Паралелно со ова уништување од ден во ден, од минута во минута, ја напуштаме и идејата за создавање на тоа што долго, предолго, го очекувавме – правната

Одлично ни оди!

Одлично ни оди!

Што имаме сега? Нестабилна влада, со врзани раце и нозе од една страна и супер способна криминална мрежа вгнездена насекаде, помогната од странски криминалци и диктатори од друга страна. Тоа е распоредот на силите. Да, одлично ни оди… со колективно (само)убиство. Самите ги уништуваме и шансите, веројатно последните, за изградба на нормално општество