притисни ентер »

За три години обучени 111 негуватели и 96 лични асистенти за нега на стари и немоќни лица
За три години обучени 111 негуватели и 96 лични асистенти за нега на стари и немоќни лица

За три години обучени 111 негуватели и 96 лични асистенти за нега на стари и немоќни лица

Вкупно 111 негуватели и 96 лични асистенти до декември 2020 година добија сертификати од Тренинг-центарот за обуки при Црвениот крст на град Скопје во рамките на програмите за нега на стари и немоќни лица во домашни услови. Тренинг-центарот при Црвениот крст на град Скопје е верификуван провајдер од страна на ЈУ Центар за Образование на возрасни за