притисни ентер »

(Разговор) Регина Икономовска: Културно-цивилизациските наследства заслужуваат соодветна промоција
(Разговор) Регина Икономовска: Културно-цивилизациските наследства заслужуваат соодветна промоција

(Разговор) Регина Икономовска: Културно-цивилизациските наследства заслужуваат соодветна промоција

„Промоцијата мора да биде соодветна и во таа насока сум фокусирана. Имав чест и голема корист двапати, во 2014 и 2017 да отидам во Јапонија да учам за промоција на дестинации кои содржат културни наследства“, вели во разговорот за весникот ВЕЧЕР Регина Икономовска, Координатор за туризам, култура, спорт и др. општествени дејности во Центарот за развој

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Заменик-министерот за култура и туризам на Република Турција Ахмет Мисбах Демирџан и претставниците на Генералниот директорат за кинематографија на Република Турција одржаа низа средби во Северна Македонија во рамки на подготвителните активности за одржувањето на годинашното издание на Балканскиот филмски фестивал. Како што соопштија од Турската амбасада,

Северна Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Северна Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Заменик-министерот за култура и туризам на Република Турција Ахмет Мисбах Демирџан и претставниците на Генералниот директорат за кинематографија на Република Турција одржаа низа средби во Северна Македонија во рамки на подготвителните активности за одржувањето на годинашното издание на Балканскиот филмски фестивал. Како што соопштија од Турската амбасада,

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

LinkSense.mk Заменик-министерот за култура и туризам на Република Турција Ахмет Мисбах Демирџан и претставниците на Генералниот директорат за кинематографија на Република Турција одржаа низа средби во Северна Македонија во рамки на подготвителните активности за одржувањето на годинашното издание на Балканскиот филмски фестивал. Како што соопштија од

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Заменик-министерот за култура и туризам на Република Турција Ахмет Мисбах Демирџан и претставниците на Генералниот директорат за кинематографија на Република Турција одржаа низа средби во Македонија во рамки на подготвителните активности за одржувањето на годинашното издание на Балканскиот филмски фестивал. Како што соопштија од Турската амбасада,

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Заменик-министерот за култура и туризам на Република Турција Ахмет Мисбах Демирџан и претставниците на Генералниот директорат за кинематографија на Република Турција одржаа низа средби во Северна Македонија во рамки на подготвителните активности за одржувањето на годинашното издание на Балканскиот филмски фестивал. Како што соопштија од Турската амбасада,

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Македонија ќе биде претставена на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Заменик-министерот за култура и туризам на Република Турција Ахмет Мисбах Демирџан и претставниците на Генералниот директорат за кинематографија на Република Турција одржаа низа средби во Македонија во рамки на подготвителните активности за одржувањето на годинашното издание на Балканскиот филмски фестивал. Како што соопштија од Турската амбасада,

Македонската кинематографија на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Македонската кинематографија на Балканскиот филмски фестивал во Истанбул

Заменик-министерот за култура и туризам на Република Турција Ахмет Мисбах Демирџан и претставниците на Генералниот директорат за кинематографија на Република Турција одржаа низа средби во Македонија во рамки на подготвителните активности за одржувањето на годинашното издание на Балканскиот филмски фестивал. Како што соопштија од Турската амбасада,