притисни ентер »

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело
Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Сегашните одредби од Кривичниот законик (КЗ) предвидуваат дека кривично дело е пуштањето во промет и продажбата на канабис и на другите опојни дроги, појаснуваат од Владата. – Личната рекреативна употреба на канабисот и денес не е кривично дело, но праксата покажува дека на терен постојат нејаснотии или злоупотреби и имаме ситуации кога лица кои користат

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Сегашните одредби од Кривичниот законик (КЗ) предвидуваат дека кривично дело е пуштањето во промет и продажбата на канабис и на другите опојни дроги, појаснуваат од Владата. Личната рекреативна употреба на канабисот и денес не е кривично дело, но праксата покажува дека на терен постојат нејаснотии или злоупотреби и имаме ситуации кога лица кои користат

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Сегашните одредби од Кривичниот законик (КЗ) предвидуваат дека кривично дело е пуштањето во промет и продажбата на канабис и на другите опојни дроги, појаснуваат од Владата. Сегашните одредби од Кривичниот законик (КЗ) предвидуваат дека кривично дело е пуштањето во промет и продажбата на канабис и на другите опојни дроги, појаснуваат од Владата. Личната

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Сегашните одредби од Кривичниот законик (КЗ) предвидуваат дека кривично дело е пуштањето во промет и продажбата на канабис и на другите опојни дроги, појаснуваат од Владата. Сегашните одредби од Кривичниот законик (КЗ) предвидуваат дека кривично дело е пуштањето во промет и продажбата на канабис и на другите опојни дроги, појаснуваат од Владата. Личната

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Сегашните одредби од Кривичниот законик (КЗ) предвидуваат дека кривично дело е пуштањето во промет и продажбата на канабис и на другите опојни дроги, појаснуваат од Владата. – Личната рекреативна употреба на канабисот и денес не е кривично дело, но праксата покажува дека на терен постојат нејаснотии или злоупотреби и имаме ситуации кога лица кои користат

Владата ја турка легализацијата на канабисот – Милошоски: Заев и Ахмети го злоупотребуваат европското знаменце

Владата ја турка легализацијата на канабисот – Милошоски: Заев и Ахмети го злоупотребуваат европското знаменце

Лека-полека Владата го турка процесот за легализација на канабисот. Вчера беше усвоен текстот на Предлог-законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанции. Од Владата велат дека овој предлог-закон ќе обезбеди најдобра контрола на наркотичните дроги. Владиниот портпарол, Душко Арсовски информираше дека 10% од добивката на компаниите кои поседуваат

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Личната рекреативна употреба на канабисот и денес не е кривично дело, но праксата покажува дека на терен постојат нејаснотии или злоупотреби и имаме ситуации кога лица кои користат канабис за лична употреба се теретат за наводна намера за продажба, брифираат од Влада. Од Владата очекуваат во измените на КЗ кои се во тек, експлицитно да се потврди со

Во затвор не може да оди оној кој за лична рекреативна или медицинска употреба консумира канабис, велат од Владата

Во затвор не може да оди оној кој за лична рекреативна или медицинска употреба консумира канабис, велат од Владата

Од Владата денес соопштија дека личната рекреативна употреба на канабисот не е кривично дело, но праксата покажува дека на терен постојат нејаснотии или злоупотреби и имаме ситуации кога лица кои користат канабис за лична употреба се теретат за наводна намера за продажба. Од Владата очекуваат во измените на КЗ кои се во тек, експлицитно да се потврди

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Влада: Личната употреба на канабисот не е кривично дело

Сегашните одредби од Кривичниот законик (КЗ) предвидуваат дека кривично дело е пуштањето во промет и продажбата на канабис и на другите опојни дроги, појаснуваат од Владата. Личната рекреативна употреба на канабисот и денес не е кривично дело, но праксата покажува дека на терен постојат нејаснотии или злоупотреби и имаме ситуации кога лица кои користат