притисни ентер »

Утре во Велес започнува програмата на „58. Рацинови средби"
Утре во Велес започнува програмата на „58. Рацинови средби"

Утре во Велес започнува програмата на „58. Рацинови средби"

Во Велес, градот на поетот и револуционер Коста Солев Рацин, утре во 10 часот со Меѓународната научна конференција „Синтези: Рацин и Конески", започнува програмата на годинашната манифестација „58. Рацинови средби" која секоја година се одржува во негова чест во организација на Општина Велес. Во тие рамки ќе бидат промовирани научни дела испечатени

Со научната конференција „Синтези: Рацин и Конески“ започнуваат „58. Рацинови средби“

Со научната конференција „Синтези: Рацин и Конески“ започнуваат „58. Рацинови средби“

Во Велес, градот на поетот и револуционер Коста Солев Рацин утре претпладне во 10 часот со Меѓународната научна конференција „Синтези: Рацин и Конески“, започнува програмата на годинашната манифестација „58. Рацинови средби“ која секоја година се одржува во негова чест. Во тие рамки ќе бидат промовирани научни дела испечатени во периодот меѓу две конференции,

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби"

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби"

Во тие рамки ќе бидат промовирани научни дела испечатени во периодот меѓу две конференции, а организатори се Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков", Советот за македонски јазик при Владата и Општина Велес. Попладнето ќе бидат посетени двата споменика на Рацин во Велес, а ќе бидат засадени и млади садници во Шумата на Рацин кај Спомен костурницата

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

Во Велес градот на поетот и револуционер Коста Солев Рацин утре претпладне во 10 часот со Меѓународната научна конференција „Синтези:Рацин и Конески“, започнува програмата на годинашната манифестација „58. Рацинови средби“ која секоја година се одржува во негова чест. Во тие рамки ќе бидат промовирани научни дела испечатени во периодот меѓу две конференции,

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

Во Велес градот на поетот и револуционер Коста Солев Рацин утре претпладне во 10 часот со Меѓународната научна конференција „Синтези:Рацин и Конески“, започнува програмата на годинашната манифестација „58. Рацинови средби“ која секоја година се одржува во негова чест. Во тие рамки ќе бидат промовирани научни дела испечатени во периодот меѓу две конференции,

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“ Во Велес градот на поетот и револуционер Коста Солев Рацин утре претпладне во 10 часот со Меѓународната научна конференција „Синтези:Рацин и Конески“, започнува програмата на годинашната манифестација „58. Рацинови средби“ која секоја година се одржува во негова чест. Во тие рамки ќе бидат промовирани

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

Велес, 10 јуни 2021 (МИА) – Во Велес градот на поетот и револуционер Коста Солев Рацин утре претпладне во 10 часот со Меѓународната научна конференција „Синтези:Рацин и Конески“, започнува програмата на годинашната манифестација „58. Рацинови средби“ која секоја година се одржува во негова чест. Во тие рамки ќе бидат промовирани научни дела испечатени

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

Во Велес утре започнувааат „58. Рацинови средби“

– Во Велес градот на поетот и револуционер Коста Солев Рацин утре претпладне во 10 часот со Меѓународната научна конференција „Синтези:Рацин и Конески“, започнува програмата на годинашната манифестација „58. Рацинови средби“ која секоја година се одржува во негова чест. Во тие рамки ќе бидат промовирани научни дела испечатени во периодот меѓу две конференции,