притисни ентер »

Кривичниот суд за случајот „Ласкарци“: Ние ургираме, но не ни го доставуваат супервештачењето
Кривичниот суд за случајот „Ласкарци“: Ние ургираме, но не ни го доставуваат супервештачењето

Кривичниот суд за случајот „Ласкарци“: Ние ургираме, но не ни го доставуваат супервештачењето

Основниот кривичен суд Скопје се огласи со соопштение во врска со денешните медиумски изјави на дел од оштетените во предметот за автобуската несреќа кај Ласкарци. Од судот велат дека до овој момент имаaт доставено девет ургенции до Бирото за судски вештачење за навремено изработување на супервештачењето, кое е неопходно за да се завшри доказната постапка,

Кривичниот суд се правда за Ласкарци: Ургираме, но не ни го доставуваат супервештачењето

Кривичниот суд се правда за Ласкарци: Ургираме, но не ни го доставуваат супервештачењето

Основниот кривичен суд Скопје се огласи со соопштение во врска со денешните медиумски изјави на дел од оштетените во предметот за автобуската несреќа кај Ласкарци. Од судот велат дека до овој момент имаaт доставено девет ургенции до Бирото за судски вештачење за навремено изработување на супервештачењето, кое е неопходно за да се завшри доказната постапка,

Роднините на настраданите кај Ласкарци: Се сомневаме дека нарачаното супервештачење е за да се заштитат виновниците

Роднините на настраданите кај Ласкарци: Се сомневаме дека нарачаното супервештачење е за да се заштитат виновниците

Револт и сомнежи дека судскиот процес намерно се одолговлекува со цел да се ослободат осомничените искажаа денеска роднините на настрадените во автобуската несреќа кај селото Ласкарци. Тие денеска беа информирани дека судењето за несреќата од пред четири години во којашто загинаа 16 патници а 30 беа повредени, повторно се одложува од причина што Кривичниот

Кривичниот суд се правда за Ласкарци: Ургираме, но не ни го доставуваат супервештачењето

Кривичниот суд се правда за Ласкарци: Ургираме, но не ни го доставуваат супервештачењето

Основниот кривичен суд Скопје се огласи со соопштение во врска со денешните медиумски изјави на дел од оштетените во предметот за автобуската несреќа кај Ласкарци. Од судот велат дека до овој момент имаaт доставено девет ургенции до Бирото за судски вештачење за навремено изработување на супервештачењето, кое е неопходно за да се заврши доказната постапка,

Семејствата на загинатите кај Ласкарци се сомневаат дека супер вештачењето е за заштита на виновниците

Семејствата на загинатите кај Ласкарци се сомневаат дека супер вештачењето е за заштита на виновниците

Со насолзени очи, но и револт, родители и роднини на загинатите во автобуската несреќа кај Ласкарци, по четири години, бараат виновниците да одговараат. Безброј одложени рочишта, чекање на ново супервештачење, одлговлекување, но и лажни ветувања Дијана Груевска Илиевска за брза завршница. Вака според Благојче Трпевски, родител чиј син загина во несреќата,

Семејствата на загинатите кај Ласкарци се сомневаат дека супер вештачењето е за заштита на виновниците

Семејствата на загинатите кај Ласкарци се сомневаат дека супер вештачењето е за заштита на виновниците

Со насолзени очи, но и револт, родители и роднини на загинатите во автобуската несреќа кај Ласкарци, по четири години, бараат виновниците да одговараат. Безброј одложени рочишта, чекање на ново супервештачење, одлговлекување, но и лажни ветувања Дијана Груевска Илиевска за брза завршница. Вака според Благојче Трпевски, родител чиј син загина во несреќата,

Судот купува време за да најде начин да ги ослободи обвинетите за сообраќајката кај Ласкарци, велат роднините на настраданите

Судот купува време за да најде начин да ги ослободи обвинетите за сообраќајката кај Ласкарци, велат роднините на настраданите

Место да ги прими денеска судија Дијана Груевска роднините на загинатите и тешко повредени патници во сообраќајната несреќа пред четири години кај селото Ласкарци, за кое судење уште нема правда, таа денеска им испратила судски службеник да им каже дека пак се одлага, изјави Благојче Трпевски, чиј син смртно настрада во несреќата при превртувањето

Кривичен се огласи по обвинувањата дека одолговлекува со пресуда за предметот Ласкарци

Кривичен се огласи по обвинувањата дека одолговлекува со пресуда за предметот Ласкарци

Од судот велат дека до овој момент имаaт доставено девет ургенции до Бирото за судски вештачење за навремено изработување на супервештачењето, кое е неопходно за да се заврши доказната постапка, да се изведат завршните зборови и да се донесе пресуда. За сите ургенции, велат од судот, но и за одолговлекувањето од цела една година, го известиле и Судскиот

Семејствата на загинатите кај Ласкарци: Има сомнеж дека супер вештачењето е за заштита на виновниците, ќе бидеме радикални!

Семејствата на загинатите кај Ласкарци: Има сомнеж дека супер вештачењето е за заштита на виновниците, ќе бидеме радикални!

Со насолзени очи, но и револт, родители и роднини на загинатите во автобуската несреќа кај Ласкарци, по четири години, бараат виновниците да одговараат. Безброј одложени рочишта, чекање на ново супервештачење, одлговлекување, но и лажни ветувања Дијана Груевска Илиевска за брза завршница. Вака според Благојче Трпевски, родител чиј син загина во несреќата,

Кривичниот суд се правда за Ласкарци: Ургираме, но не ни го доставуваат супервештачењето

Кривичниот суд се правда за Ласкарци: Ургираме, но не ни го доставуваат супервештачењето

Основниот кривичен суд Скопје се огласи со соопштение во врска со денешните медиумски изјави на дел од оштетените во предметот за автобуската несреќа кај Ласкарци. Од судот велат дека до овој момент имаaт доставено девет ургенции до Бирото за судски вештачење за навремено изработување на супервештачењето, кое е неопходно за да се завшри доказната постапка,