притисни ентер »

Научниците од Универзитетот Оксфорд развија брз тест за Ковид-19
Научниците од Универзитетот Оксфорд развија брз тест за Ковид-19

Научниците од Универзитетот Оксфорд развија брз тест за Ковид-19

Научниците од британскиот Универзитетот во Оксфорд развија брз тест за Ковид-19, кој може да идентификува корона вирс за помалку од пет минути, соопштија истражувачите, додавајќи дека тој би можл да се користи за масовно тестирање на аеродроми и во компании. „Нашиот метод брзо открива недопрени честички на вирусот“, вели професорот Акилес Капанидис,

Резултати за пет минути – научници од Оксфорд развија брз тест за коронавирус

Резултати за пет минути – научници од Оксфорд развија брз тест за коронавирус

Научниците од британскиот универзитет Оксфорд развиле брз тест за ковид-19 кој може да идентификува коронавирус за само пет минути, велат експертите, додавајќи дека тој може да се користи за масовно тестирање на аеродромите и во компаниите. Универзитетот се надева дека ќе започне со тестирање на почетокот на 2021 година, со одобрување шест месеци подоцна

Научниците од Оксфорд развија тест за КОВИД-19 кој дава резултати за пет минути

Научниците од Оксфорд развија тест за КОВИД-19 кој дава резултати за пет минути

Н аучниците од Универзитето Оксфорд во Велика Британија развија брз тест за КОВИД-19 кој може да го идентификува новиот коронавирус за само пет минути, кој може да се користи за масовни тестирања на аеродромите и во работните организации. Универзитетот се надева дека на почетокот на 2021. може да почне со тестирања. Со овој тест може да се детектира

Научници од Оксфорд развија петминутен тест за антитела на Ковид-19

Научници од Оксфорд развија петминутен тест за антитела на Ковид-19

Научниците од британскиот универзитет Оксфорд развија брз тест за Ковид-19, што може да го идентификува коронавирусот за само пет минути. Тестот би можел да се користи за масовни тестирања на аеродромите и во компаниите. Универзитетот се надева дека на почетокот на 2021. година би можеле да почнат тестирањата, а одобрението шест месеци подоцна. Со

Научници од Оксфорд развија петминутен тест за антитела на Ковид-19

Научници од Оксфорд развија петминутен тест за антитела на Ковид-19

Научниците од британскиот универзитет Оксфорд развија брз тест за Ковид-19, што може да го идентификува коронавирусот за само пет минути. Тестот би можел да се користи за масовни тестирања на аеродромите и во компаниите. Универзитетот се надева дека на почетокот на 2021. година би можеле да почнат тестирањата, а одобрението шест месеци подоцна. Со

Научници од Оксфорд развија петминутен тест за антитела на Ковид-19

Научници од Оксфорд развија петминутен тест за антитела на Ковид-19

Научниците од британскиот универзитет Оксфорд развија брз тест за Ковид-19, што може да го идентификува коронавирусот за само пет минути. Тестот би можел да се користи за масовни тестирања на… Текстот Научници од Оксфорд развија петминутен тест за антитела на Ковид-19 е превземен од USB.mk . The post Научници од Оксфорд развија петминутен тест за антитела

На Оксфорд развиле петминутен тест за антитела од Ковид-19

На Оксфорд развиле петминутен тест за антитела од Ковид-19

Универзитетот се надева дека ќе започне со тестирање на почетокот на 2021 година, со одобрување шест месеци подоцна. Тестот може да открие коронавирус и да го разликува од другите вируси со значителна сигурност, велат експертите. „Нашата метода брзо открива недопрени делови од вирусот“, изјави професорот Ахил Капанидис од Одделот за физика. Тој додаде