притисни ентер »

Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили
Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Недостатокот на чипови не влијае само на производството на процесори и графички картички. Современите автомобили содржат голема количина електроника сами по себе, па и тие зависат од чипови. Ги има во инфо-забавните системи, модулите за помош на возачот, но и во основните функции на автомобилот, како што е управувањето. Интересно е што недостатокот

Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Недостатокот на чипови не влијае само на производството на процесори и графички картички. Современите автомобили содржат голема количина електроника сами по себе, па и тие зависат од чипови. Ги има во инфо-забавните системи, модулите за помош на возачот, но и во основните функции на автомобилот, како што е управувањето. Интересно е што недостатокот

Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Недостатокот на чипови не влијае само на производството на процесори и графички картички. Современите автомобили содржат голема количина електроника сами по себе, па и тие зависат од чипови.  Ги има… Текстот Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили е превземен од USB.mk . The post Недостатокот на чипови предизвикува намалено

Недостаток на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Недостаток на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Ги има во инфо-забавните системи, модулите за помош на возачот, но и во основните функции на автомобилот, како што е управувањето. Интересно е што недостатокот на чипови е главната причина за глобалниот пад на производството на автомобили. Поради тоа, Ford привремено мораше дури и да затвори една од своите фабрики. Компанијата го запре производството