притисни ентер »

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка
По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

Пејачката Сара Таварес почина на 45-годишна возраст, по долгата и тешка битка со тумор на мозокот. Сара на пошироката јавност и е позната по учеството на „Евровизија“, кога во 1994 година ја претставуваше Португалија со песната „Chamar a Musica“ и го зазеде осмото место, што беше еден од најдобрите пласмани на Португалија на овој музички натпревар

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

Пејачката Сара Таварес почина на 45-годишна возраст, по долгата и тешка битка со тумор на мозокот. Сара на пошироката јавност и е позната по учеството на „Евровизија“, кога во 1994 година ја претставуваше Португалија со песната „Chamar a Musica“ и го зазеде осмото место, што беше еден од најдобрите пласмани на Португалија на овој музички натпревар

Почина учесничката на Еврозизија: Ја изгуби битката со тешката болест

Почина учесничката на Еврозизија: Ја изгуби битката со тешката болест

Сара Таварес, познатата португалска пејачка, почина на 45-годишна возраст по долга борба со тумор на мозокот. Веста за нејзината смрт ги шокираше нејзините многубројни обожаватели ширум светот. Сара беше позната по својот впечатлив глас и музички талент, а нејзината смрт остави празнина во музичкиот свет. Сара Таварес е родена во 1978 година во Лисабон,

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

Пејачката Сара Таварес почина на 45-годишна возраст, по долгата и тешка битка со тумор на мозокот. Сара на пошироката јавност и е позната по учеството на „Евровизија“, кога во 1994 година ја претставуваше Португалија со песната „Chamar a Musica“ и го зазеде осмото место, што беше еден од најдобрите пласмани на Португалија на овој музички натпревар

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

Пејачката Сара Таварес почина на 45-годишна возраст по долгата и тешка битка со тумор на мозокот. Сара на пошироката јавност ѝ е позната по учеството на Евровизија кога во 1994 година ја претставуваше Португалија со песната Chamar a Musica и го зазеде осмото место, што беше еден од најдобрите пласмани на Португалија на овој музички натпревар. Сара

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

Пејачката Сара Таварес почина на 45-годишна возраст, по долгата и тешка битка со тумор на мозокот. Сара на пошироката јавност и е позната по учеството на „Евровизија“, кога во 1994 година ја претставуваше Португалија со песната „Chamar a Musica“ и го зазеде осмото место, што беше еден од најдобрите пласмани на Португалија на овој музички натпревар

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

По долгата и тешка болест, почина познатата евровизиска пејачка

Пејачката Сара Таварес почина на 45-годишна возраст, по долгата и тешка битка со тумор на мозокот. Сара на пошироката јавност и е позната по учеството на „Евровизија“, кога во 1994 година ја претставуваше Португалија со песната „Chamar a Musica“ и го зазеде осмото место, што беше еден од најдобрите пласмани на Португалија на овој музички натпревар