притисни ентер »

Науката потврди уште една нееднаквост помеѓу богатите и сиромашните
Науката потврди уште една нееднаквост помеѓу богатите и сиромашните

Науката потврди уште една нееднаквост помеѓу богатите и сиромашните

Нееднаквоста помеѓу богатите и сиромашните не е само во парите. Во еден есеј објавен во стручниот магазин „Плос бајолоџи“ се наведува дека микробиомите во нашите тела, неопходни за нашето здравје и долговечност, не се еднакви. Во текстот се додава дека пристапот до здрави микроорганизми е поврзан со социјални и економски нееднаквости. Тимот предводен