притисни ентер »

Почина поранешен олимписки првак
Почина поранешен олимписки првак

Почина поранешен олимписки првак

Јудиј Седих, поранешен фрлач на кладиво, почина во 66. година од животот. Седих починал неочекувано, откако му застанало срцето. Роден е во Новочекарс 1955 година, но рано се преселил во Украина. После падот на СССР се одлулил да живее во Франција. Во 1976 година на ОИ во Монтреал освои еден, а подоцна во 1980 година во Москва уште еден златен медал

Почина атлетската легенда чиј рекорд никој не го соборил 35 години!

Почина атлетската легенда чиј рекорд никој не го соборил 35 години!

Светската атлетика загуби големо име.  Сопственикот на најдобриот резултат на сите времиња во фрлање кладиво, Русинот Јуриј Седих, почина денес на 66-годишна возраст поради проблеми со срцето. Седих е роден во руското гратче Новочеркаск во 1955 година. На рана возраст се пресели во Украина, а по распадот на Советскиот сојуз живееше во Франција. Во

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

Сопственикот на најдобриот резултат на сите времиња во фрлање кладиво, Русинот Јуриј Седих, почина на 66-годишна возраст поради проблеми со срцето, соопшти денеска Атлетската федерација на Русија. Роден во руското гратче Новочеркаск во 1955 година, Седих на рана возраст се пресели во Украина, а по распадот на Советскиот сојуз живееше во Франција. Во

МУ НЕМА РАМЕН ЦЕЛИ 35 ГОДИНИ Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

МУ НЕМА РАМЕН ЦЕЛИ 35 ГОДИНИ Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

Сопственикот на најдобриот резултат на сите времиња во фрлање кладиво, Русинот Јуриј Седих, почина на 66-годишна возраст поради проблеми со срцето, соопшти денеска Атлетската федерација на Русија. Роден во руското гратче Новочеркаск во 1955 година, Седих на рана возраст се пресели во Украина, а по распадот на Советскиот сојуз живееше во Франција. Во

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

Сопственикот на најдобриот резултат на сите времиња во фрлање кладиво, Русинот Јуриј Седих, почина на 66-годишна возраст поради проблеми со срцето, соопшти денеска Атлетската федерација на Русија. Роден во руското гратче Новочеркаск во 1955 година, Седих на рана возраст се пресели во Украина, а по распадот на Советскиот сојуз живееше во Франција. Во

Почина поранешен олимписки првак

Почина поранешен олимписки првак

Јудиј Седих, поранешен фрлач на кладиво, почина во 66. година од животот. Седих починал неочекувано, откако му застанало срцето. Роден е во Новочекарс 1955 година, но рано се преселил во Украина. После падот на СССР се одлулил да живее во Франција. Во 1976 година на ОИ во Монтреал освои еден, а подоцна во 1980 година во Москва уште еден златен медал

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

Сопственикот на најдобриот резултат на сите времиња во фрлање кладиво, Русинот Јуриј Седих, почина на 66-годишна возраст поради проблеми со срцето, соопшти денеска Атлетската федерација на Русија. Роден во руското гратче Новочеркаск во 1955 година, Седих на рана возраст се пресели во Украина, а по распадот на Советскиот сојуз живееше во Франција. Во

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Сопственикот на најдобриот резултат на сите времиња во фрлање кладиво, Русинот Јуриј Седих, почина на 66-годишна возраст поради проблеми со срцето, соопшти денеска Атлетската федерација на Русија. Роден во руското гратче Новочеркаск во 1955 година, Седих на рана возраст се пресели во Украина, а по распадот

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

Почина светскиот рекордер во фрлање кладиво Јуриј Седих

Сопственикот на најдобриот резултат на сите времиња во фрлање кладиво, Русинот Јуриј Седих, почина на 66-годишна возраст поради проблеми со срцето, соопшти денеска Атлетската федерација на Русија. Роден во руското гратче Новочеркаск во 1955 година, Седих на рана возраст се пресели во Украина, а по распадот на Советскиот сојуз живееше во Франција.