притисни ентер »

За пет години од државјанство на БиХ се откажале над 20.500 луѓе
За пет години од државјанство на БиХ се откажале над 20.500 луѓе

За пет години од државјанство на БиХ се откажале над 20.500 луѓе

Соопштено е и дека за исписот од државјанството се наплатени 9,8 конвертабилни марки. Повеќе од 20.500 граѓани на Босна и Херцеговина се откажале од нејзиното државјанство во последните пет години, при што државата за испис од државјанството заработила повеќе од 10 конвертабилни марки, или 5 милиони евра. Во 2014 година од државјанството се откажале

Од државјанство на БиХ се откажале над 20.500 луѓе за пет години

Од државјанство на БиХ се откажале над 20.500 луѓе за пет години

Повеќе од 20.500 граѓани на Босна и Херцеговина се откажале од нејзиното државјанство во последните пет години, при што државата за испис од државјанството заработила повеќе од 10 конвертабилни марки, или 5 милиони евра. Во 2014 година од државјанството се откажале вкупно 3.519 лица, а следната години уште 3.359 луѓе. Во 2016 година таа бројка се зголемила

Од државјанство на БиХ се откажале над 20.500 луѓе за пет години, а државата заработила 5 милиони евра

Од државјанство на БиХ се откажале над 20.500 луѓе за пет години, а државата заработила 5 милиони евра

Повеќе од 20.500 граѓани на Босна и Херцеговина се откажале од нејзиното државјанство во последните пет години, при што државата за испис од државјанството заработила повеќе од 10 конвертабилни марки, или 5 милиони евра. Како што од министерството за граѓански работи на БиХ му одговориле на пратеникот во парламентот на федерацијата Саша Магазиновиќ,

За 4 години изгубиле цел еден град

За 4 години изгубиле цел еден град

Повеќе од 20.000 луѓе за 4 години се откажале од босанското државјанство. Од ова државата заработила 10 милиони конвертибилни марки. 20.536 луѓе се откажале од државјанство на БиХ од 2014 до 2018 година. Само за една година од 2014 до 2015 година, се откажале 3.500 луѓе од државјанство. Во последните три години се зголемил бројот на луѓе кои се откажуваат

За 4 години од државјанството на Босна и Херцеговина се откажале 20.000 лица

За 4 години од државјанството на Босна и Херцеговина се откажале 20.000 лица

Повеќе од 20.000 луѓе се откажаа од државјанството на БиХ во текот на изминатите четири години, со што државната благајна инкасира речиси 5 милиони евра, објави Советот на министри на БиХ. Во периодот 2014-2018 година, 20.536 лица се откажале од своето државјанство во БиХ, а само во една година, 2014-2015, од државјанството се откажале 3.500 луѓе.

За 4 години од државјанството на Босна и Херцеговина се откажале 20.000 лица

За 4 години од државјанството на Босна и Херцеговина се откажале 20.000 лица

Повеќе од 20.000 луѓе се откажаа од државјанството на БиХ во текот на изминатите четири години, со што државната благајна инкасира речиси 5 милиони евра, објави Советот на министри на БиХ. Во периодот 2014-2018 година, 20.536 лица се откажале од своето државјанство во БиХ, а само во една година, 2014-2015, од државјанството се откажале 3.500 луѓе.

За 4 години од државјанството на Босна и Херцеговина се откажале 20.000 лица

За 4 години од државјанството на Босна и Херцеговина се откажале 20.000 лица

Повеќе од 20.000 луѓе се откажаа од државјанството на БиХ во текот на изминатите четири години, со што државната благајна инкасира речиси 5 милиони евра, објави Советот на министри на БиХ. Во периодот 2014-2018 година, 20.536 лица се откажале од своето државјанство во БиХ, а само во една година, 2014-2015, од државјанството се откажале 3.500 луѓе.

За 4 години од државјанството на Босна и Херцеговина се откажале 20.000 лица

За 4 години од државјанството на Босна и Херцеговина се откажале 20.000 лица

Повеќе од 20.000 луѓе се откажаа од државјанството на БиХ во текот на изминатите четири години, со што државната благајна инкасира речиси 10 милиони конвертибилни марки, објави Советот на министри на БиХ. Во периодот 2014-2018 година, 20.536 лица се откажале од своето државјанство во БиХ, а само во една година, 2014-2015, од државјанството се откажале