притисни ентер »

Северна Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот
Северна Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот

Северна Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот

Северна Македонија денеска стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот, организација која ги вклучува сите земји-членки на ЕУ, како и медитеранските земји кои не се дел од неа. Како што соопшти Министерството за надворешни работи на Северна Македонија, оваа одлука едногласно ја усвоија министрите за надворешни работи на 42 земји членки на Медитеранската

Македонија стана членка на Унијата за Медитеранот

Македонија стана членка на Унијата за Медитеранот

Во рамки на Регионалниот форум на унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ, како и медитеранските земји кои не

Со едногласна одлука на 42 земји членки, Северна Македонија станува полноправна членка на Унијата на Медитеранот

Со едногласна одлука на 42 земји членки, Северна Македонија станува полноправна членка на Унијата на Медитеранот

Во своето обраќање од Регионалниот форум на Унијата на Медитеранот, минситерот Бујар Османи кажа дека со приклучувањето кон организацијата, Северна Македонија ќе се обиде да придонесе за промовирање на растот, вработувањето, регионалната кохезија и социоекономската интеграција, додавајќи вредност на севкупните односи во Евро-медитеранскиот регион Со

Членството на Северна Македонија во Унијата за Медитеранот поздравено и на средбите на Османи со Албарес и Кравињо

Членството на Северна Македонија во Унијата за Медитеранот поздравено и на средбите на Османи со Албарес и Кравињо

Во рамки на учеството на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот, во Барселона, министерот за надворешни работи, Бујар Османи, оствари билатерални средби со неговите хомолози од Шпанија и Португалија. На средбите беше изразено заемно задоволство од пристапувањето на земјата во Унијата за Медитеранот, нагласувајќи ја важноста на регионалниот дијалог

Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот

Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот

Во рамки на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот што денеска се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Македонија во оваа организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Како што соопшти

Северна Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот

Северна Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот

Северна Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот, организација која ги вклучува сите земји-членки на ЕУ, како и медитеранските земји кои не се дел од неа. Како што соопшти Министерството за надворешни работи на Северна Македонија, таа одлука едногласно ја донеле министрите за надворешни работи на 42 земји членки на Медитеранската

Македонија стана членка на Унијата за Медитеранот

Македонија стана членка на Унијата за Медитеранот

Во рамки на Регионалниот Форум на Унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, Министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не

Македонија стана членка на Унијата на Медитеранот

Македонија стана членка на Унијата на Медитеранот

Во рамки на Регионалниот Форум на Унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Македонија во Унијата за Медитеранот - организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. На

Македонија стана членка на Унијата за Медитеранот

Македонија стана членка на Унијата за Медитеранот

Во рамки на Регионалниот Форум на Унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, Министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не