притисни ентер »

Двајца вработени во Град Скопје со измами присвоиле 3,5 милиони денари
Двајца вработени во Град Скопје со измами присвоиле 3,5 милиони денари

Двајца вработени во Град Скопје со измами присвоиле 3,5 милиони денари

Откриен финансиски криминал во Град Скопје. Полицијата поднесе кривична пријава против Ј.С.(25) од Скопје поради „злоупотреба на службената положба и овластување“ и против С.Е.(37) од Скопје поради „злоупотреба на службената положба и овластување“, „компјутерска измама“ и „компјутерски фалсификат“. На двајцата пријавени судот им изречена мерка – претпазливост

Ги мамеле граѓаните дека им го уплаќале данокот, но дел од парите задржувале за себе

Ги мамеле граѓаните дека им го уплаќале данокот, но дел од парите задржувале за себе

Единицата за економски и компјутерски криминал при СВР-Скопје до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава против Ј.С. (25) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“ и против С.Е. (37) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела

Двајца административци во Град Скопје измамиле 19 граѓани и го оштетиле буџетот за 3.410.366 денари

Двајца административци во Град Скопје измамиле 19 граѓани и го оштетиле буџетот за 3.410.366 денари

Секторот за внатрешни работи Скопје – Единица за економски и компјутерски криминал, до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава против Ј.С.(25) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“ и против С.Е.(37) од Скопје поради постоење основи на сомнение за

Административни службеници од град Скопје оштетиле граѓани за 3 милиони денари

Административни службеници од град Скопје оштетиле граѓани за 3 милиони денари

Секторот за внатрешни работи Скопје – Единица за економски и компјутерски криминал, до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава против Ј.С.(25) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“ и против С.Е.(37) од Скопје поради постоење основи на сомнение за

Oштетиле 19 граѓани: Кривична пријава за двајца вработени во администрацијата на Град Скопје

Oштетиле 19 граѓани: Кривична пријава за двајца вработени во администрацијата на Град Скопје

Секторот за внатрешни работи Скопје- Единица за економски и компјутерски криминал, до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава против Ј.С.(25) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“ и против С.Е.(37) од Скопје поради постоење основи на сомнение за

Кривична пријава за двајца вработени во администрацијата на Град Скопје

Кривична пријава за двајца вработени во администрацијата на Град Скопје

Секторот за внатрешни работи Скопје – Единица за економски и компјутерски криминал, до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава против Ј.С.(25) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“ и против С.Е.(37) од Скопје поради постоење основи на сомнение за

Oштетиле 19 граѓани: Кривична пријава за двајца вработени во администрацијата на Град Скопје

Oштетиле 19 граѓани: Кривична пријава за двајца вработени во администрацијата на Град Скопје

Секторот за внатрешни работи Скопје- Единица за економски и компјутерски криминал, до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава против Ј.С.(25) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“ и против С.Е.(37) од Скопје поради постоење основи на сомнение за

Службеници парите од даноци ги задржувале за себе, украле околу 55 илјади евра

Службеници парите од даноци ги задржувале за себе, украле околу 55 илјади евра

Двајца службеници во Град Скопје измамиле 19 скопјани од кои украле 3.410.366 денари, односно околу 55.000 евра, фалсификувајќи им ги даночните пријави дека се платени, а всушност парите ги задржувале за себе, информираат МВР. СВР Скопје – Единица за економски и компјутерски криминал, до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава

Кривични за двајца скопјани за измама на граѓани

Кривични за двајца скопјани за измама на граѓани

Имено во текот на 2018 и 2019 година, Ј.С. се нудел на граѓаните да им изврши услуга за плаќање на износот на данокот во нивно име, доведувајќи ги во заблуда дека им прави само услуга за да не чекаат на шалтерите во банките каде се врши уплатата. Износот на данокот му го давале во готово, а тој наместо да го уплати целосниот износ, вршел уплата на

Пријави за двајца вработени во Град Скопје, правеле измами со парите за даноци

Пријави за двајца вработени во Град Скопје, правеле измами со парите за даноци

Секторот за внатрешни работи Скопје – Единица за економски и компјутерски криминал, до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава против Ј.С.(25) од Скопје поради „злоупотреба на службената положба и овластување“ и против С.Е.(37) од Скопје поради „злоупотреба на службената положба и овластување“, „компјутерска измама“ и „компјутерски