притисни ентер »

Првиот вистински поглед на новиот турски борбен авион од новата генерација | Фото
Првиот вистински поглед на новиот турски борбен авион од новата генерација | Фото

Првиот вистински поглед на новиот турски борбен авион од новата генерација | Фото

Турција се надева дека првите примероци на борбениот авион TF-X ќе стапат во употреба веќе во 2030 година. Првиот прототип на турскиот домашен борбен авион од новата генерација TF-X ја заврши серијата таканаречени такси тестови пред неговото официјално претставување, кое се очекува да се одржи во сабота. Temel Kotil , извршен директор на производителот