притисни ентер »

Трамп знае како да се закани
Трамп знае како да се закани

Трамп знае како да се закани

Поранешниот, а можно и иден претседател на САД, изјави дека отворено би ја „поттикнувал“ Русија да ги напаѓа членките на НАТО кои не ги плаќаат сметките кон северно-атлантската алијанса. За време на митинг Јужна Каролина, Трамп раскажал како во својот прв мандат им се заканувал на лидери на други држави што доцнеле или биле кратки во уплатите за НАТО

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

НАТО не може да биде воен сојуз кој зависи од расположението на американскиот претседател, изјави денеска шефот за надворешни работи на ЕУ Жозеп Борел во врска со изјавата на поранешниот американски претседател Доналд Трамп дека нема да ги заштити земјите кои не ги плаќаат своите обврски кон НАТО и дека ќе „ја охрабри Русија да ги нападне. Во пресрет

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

НАТО не може да биде воен сојуз кој зависи од расположението на американскиот претседател, изјави денеска шефот за надворешни работи на ЕУ Жозеп Борел во врска со изјавата на поранешниот американски претседател Доналд Трамп дека нема да ги заштити земјите кои не ги плаќаат своите обврски кон НАТО и дека ќе „ ја охрабри Русија да ги нападне. Во пресрет

ЧЕШКИ ЕВРОПРАТЕНИК ПРЕДЛАГА ФОРМИРАЊЕ ЕВРОПСКА АРМИЈА Така нема да зависиме од САД

ЧЕШКИ ЕВРОПРАТЕНИК ПРЕДЛАГА ФОРМИРАЊЕ ЕВРОПСКА АРМИЈА Така нема да зависиме од САД

На Европа ѝ треба сопствена армија бидејќи не може да се потпреме на заштитата на Доналд Трамп, оцени чешкиот европратеник Микулаш Пекса. Тој реагираше на изјавата на најверојатниот републикански кандидат на американските претседателски избори Доналд Трамп. Трамп рекол дека доколку биде реизбран за претседател, САД би можеле да не ги заштитат од евентуален

Будалести пораки во воено време

Будалести пораки во воено време

Доналд Трамп се пофали дека ќе ја „охрабрел“ Русија да нападне некоја од земјите во НАТО доколку таа ги  нема подмирено своите обврски кон Алијансата- издвојувајќи барем два отсто годишно од  домашниот буџет за своето вооружување. Зборувајќи пред своите десничарски   подржувачи, на собир во Јужна Каролина,  тој одново покажа дека не се изменил, настојувајќи

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател, изјави денеска високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел одговарајќи на новинарско прашање поврзано со изјавите на поранешниот американски претседател Доналд Трамп. - Ќе бидам саркастичен, во таа кампања ќе слушнеме и видиме многу работи, рече Борел

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател, изјави денеска високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел одговарајќи на новинарско прашање поврзано со изјавите на поранешниот американски претседател Доналд Трамп. - Ќе бидам саркастичен, во таа кампања ќе слушнеме и видиме многу работи, рече Борел

Бајден: Путин има поголеми цели од Украина

Бајден: Путин има поголеми цели од Украина

Американскиот претседател Џозеф Бајден ја критикуваше изјавата на поранешниот претседател на Соединетите Американски Држави, Доналд Трамп, на социјалната мрежа „Х“ дека нема да го спречи нападот на Русија врз членките на НАТО, во случај да одбијат да ги исполнат финансиските обврски кон Алијансата. „Знаете зошто Украина е важна? Од причина што, како

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател, изјави денеска високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел одговарајќи на новинарско прашање поврзано со изјавите на поранешниот американски претседател Доналд Трамп. - Ќе бидам саркастичен, во таа кампања ќе слушнеме и видиме многу работи, рече Борел

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

Борел: НАТО не може да зависи од расположението на американскиот претседател

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност, Жозеп Борел ги коментираше изјавите на поранешниот претседател на САД, Доналд Трамп. – Ќе бидам саркастичен, во таа кампања ќе слушнеме и видиме многу работи, рече Борел. Да бидеме сериозни, НАТО не може да биде воен сојуз „по избор“ ниту да зависи од расположението на американскиот претседател,