притисни ентер »

Atomik е првата вотка произведена во Чернобил
Atomik е првата вотка произведена во Чернобил

Atomik е првата вотка произведена во Чернобил

Научници создадоа прва вотка со производи што се одгледуваат во целост во ограничената област околу нуклеарната централа во Чернобил. Пијалокот од ‘рж и вода е дестилиран од британски и украински научници, во соработка со бројни агрономи. Вотката е наречена „Atomik“ и не е радиоактивна. „Ние го тестиравме пијалокот во две од најдобрите лаборатории

Atomik е првата вотка произведена во Чернобил

Atomik е првата вотка произведена во Чернобил

Научници создадоа прва вотка со производи што се одгледуваат во целост во ограничената област околу нуклеарната централа во Чернобил. Пијалокот од ‘рж и вода е дестилиран од британски и украински научници, во соработка со бројни агрономи. Вотката е наречена „Atomik“ и не е радиоактивна. „Ние го тестиравме пијалокот во две од најдобрите лаборатории

Aтомик вотката од Чернобил економски ќе го спасува озрачениот регион

Aтомик вотката од Чернобил економски ќе го спасува озрачениот регион

Производителот верува  дека продажбата на Атомик вотка ќе помогне во опоравување на заедницата во настраданиот украински регион Професорот Џим Смит од Универзитетот во Портсмаут направи вотка со користење на житарки и вода од напуштени подрачја околу Чернобил за која тврди дека е потполно безбедна и безопасна за пиење, барем што се однесува до радијацијата

„Atomik“ – првата вотка направена во Чернобил

„Atomik“ – првата вотка направена во Чернобил

Научници создадоа прва вотка со производи што се одгледуваат во целост во ограничената област околу нуклеарната централа во Чернобил. Пијалокот од ‘рж и вода е дестилиран од британски и украински научници, во соработка со бројни агрономи. Вотката е наречена „Atomik“ и не е радиоактивна. „Ние го тестиравме пијалокот во две од најдобрите лаборатории