притисни ентер »

Индиски научници го негираат Ајнштајн
Индиски научници го негираат Ајнштајн

Индиски научници го негираат Ајнштајн

Одредени индиски академици се појавија на годишниот Индиски научен конгрес и ги отфрлија општоприфатените научни откритија, инсистирајќи дека древните Хиндуси всушност го измислиле истражувањето на матичните клетки. Некои индиски академици на конгресот ги отфрлија наодите на Алберт Ајнштајн и на Исак Њутн. Хиндуистичката митологија и религиозните теории