притисни ентер »

Грците во Охрид, пречекани и испратени со аплауз – заслужено
Грците во Охрид, пречекани и испратени со аплауз – заслужено

Грците во Охрид, пречекани и испратени со аплауз – заслужено

| август 10, 2020 Грчките уметници Христос Гримпас (виолончело) и Џорџ Емануел Лазаридис (пијано), како и извонредната руска пијанистка Наталија Трул овој викенд во Охрид приредија вистинско уживање за љубителите на класичната музика. Посетителите кои беа дел од публиката на „Охридско лето“ во црквата Св. Софија уживаа во концертот. “Многу ми недостигаат

Познатата руска пијанистка  Наталија Трул на „Охридско лето“

Познатата руска пијанистка Наталија Трул на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ викендов продолжи со концерт на познатата руска пијанистка Наталија Трул, во црквата „Света Софија“. На репертоарот беа дела од Бетовен, Шопен и од Дебиси. Наталија Трул почнува да учи пијано во родниот Санкт Петербург, за подоцна да се пресели во Москва. Таму дипломира на Московскиот конзерваториум,

Гримпас, Лазаридис и Наталија Трул викендов приредија вистинско музичко уживање во Св. Софија

Гримпас, Лазаридис и Наталија Трул викендов приредија вистинско музичко уживање во Св. Софија

Грчките уметници виолончелистот Христос Гримпас и пијанистот Џорџ Емануел Лазаридис, како и извонредната руска пијанистка Наталија Трул викендов приредија вистинско уживање за љубителите на класичната музика кои беа дел од публиката на „Охридско лето“ во црквата Св. Софија. “Голема ни е честа што имаме можност со колегата Лазаридис да го изведеме нашиот

Грчките уметници Гримпас и Лазаридис настапија на Охридско лето

Грчките уметници Гримпас и Лазаридис настапија на Охридско лето

Со добро одбрани композиции на Рахмањинов и Мусоргски изведени на виолончело и пијано, грчките уметници Христос Гримпас и Џорџ Емануел Лазаридис приредија вистинско уживање за љубителите на класичната музика кои вчера беа дел од публиката на „Охридско лето“. Виолончелистот Гримпас, е задоволен од својот настап пред публиката во црквата „Света Софија“,

Рахмањинов и Мусоргски прозвучија совршено преку изведбата на Гримпас и Лазаридис

Рахмањинов и Мусоргски прозвучија совршено преку изведбата на Гримпас и Лазаридис

Со добро одбрани композиции на Рахмањинов и Мусоргски изведени на виолончело и пијано, грчките уметници Христос Гримпас и Џорџ Емануел Лазаридис приредија вистинско уживање за љубителите на класичната музика кои вчера беа дел од публиката на „Охридско лето“. Виолончелистот Гримпас, е задоволен од својот настап пред публиката во црквата „Света Софија“,

„Охридско лето“: Рахмањинов и Мусоргски прозвучија совршено преку изведбата на уметниците Гримпас и Лазаридис

„Охридско лето“: Рахмањинов и Мусоргски прозвучија совршено преку изведбата на уметниците Гримпас и Лазаридис

Со добро одбрани композиции на Рахмањинов и Мусоргски изведени на виолончело и пијано, грчките уметници Христос Гримпас и Џорџ Емануел Лазаридис приредија вистинско уживање за љубителите на класичната музика кои вчера беа дел од публиката на „Охридско лето“. Виолончелистот Гримпас, е задоволен од својот настап пред публиката во црквата „Света Софија“,

Виртуозна изведба на руската пијанистка Наталија Трул на „Охридско лето“ по повод 250 години од раѓањето на Бетовен

Виртуозна изведба на руската пијанистка Наталија Трул на „Охридско лето“ по повод 250 години од раѓањето на Бетовен

Во духот на празнувањето на културното наследство на Лудвиг ван Бетовен , а по повод 250 години од неговото раѓање, руската пијанистка Наталија Трул посвети дел од својот концерт на музиката на големиот гениј. Концертот, во рамките на „Охридско лето“, се одржа во црквата „Св. Софија“ на 8 август. Виртуозната изведба на Трул на Соната оп. 31 бр. 2 d-moll

Рахмањинов и Мусоргски низ изведбата на уметниците Гримпас и Лазаридис

Рахмањинов и Мусоргски низ изведбата на уметниците Гримпас и Лазаридис

Со добро одбрани композиции на Рахмањинов и Мусоргски изведени на виолончело и пијано, грчките уметници Христос Гримпас и Џорџ Емануел Лазаридис приредија вистинско уживање за љубителите на класичната музика кои вчера беа дел од публиката на „Охридско лето“, соопштија организаторите на фестивалот. Виолончелистот Гримпас, е задоволен од својот настап

Грчките уметници Гримпас и Лазаридис настапија на Охридско лето

Грчките уметници Гримпас и Лазаридис настапија на Охридско лето

Со добро одбрани композиции на Рахмањинов и Мусоргски изведени на виолончело и пијано, грчките уметници Христос Гримпас и Џорџ Емануел Лазаридис приредија вистинско уживање за љубителите на класичната музика кои вчера беа дел од публиката на „Охридско лето“. Виолончелистот Гримпас, е задоволен од својот настап пред публиката во црквата „Света Софија“,

Охридско лето: Празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

Охридско лето: Празнување на музичкиот гениј Бетовен по повод 250 години од неговото раѓање

Во духот на празнувањето на музичкото наследство на музичкиот гениј Лудвиг Ван Бетовен а по повод 250 години од неговото раѓање, руската пијанистка Наталија Трул посвети дел од својот концерт на музиката на Бетовен. Концертот, во склоп на Охридско лето се одржа во црквата Св. Софија на 8 август. Виртуозната изведба на Трул на Л. В. Бетовен: Соната