притисни ентер »

Досега се скенирани околу 2 милиони фискални сметки за поврат на ДДВ
Досега се скенирани околу 2 милиони фискални сметки за поврат на ДДВ

Досега се скенирани околу 2 милиони фискални сметки за поврат на ДДВ

Oд 1 јули, кога почна да се реализира мерката поврат на 15 отсто од платениот ДДВ, до сега апликацијата ја симнале 120.000 граѓани. Скенирани се близу 2 милиони фискални сметки со кои остварен е промет од близу 17 милиони евра. На оваа сума е пресметан поврат на ДДВ од над 260 илјади евра, пари кои на сметките на граѓаните ќе легнат дури во декември

Над 120.000 граѓани скенираат фискални сметки

Над 120.000 граѓани скенираат фискални сметки

Oд почетокот на јули, кога почна да се реализира мерката за враќање на 15 проценти од платениот ДДВ, апликацијата „Мој ДДВ“ ја користат над 120.000 граѓани, информираше Управата за јавни приходи. За 11 дена биле скенирани 1.964.811 фискални сметки, остварениот промет изнесува 1.041.512.209 денари, а повратот од 15 проценти од пресметаниот ДДВ е 16

Досега скенирани се околу 2 милиони фискални сметки за поврат на ДДВ

Досега скенирани се околу 2 милиони фискални сметки за поврат на ДДВ

Oд први јули, кога почна да се реализира мерката поврат на 15 отсто до платениот ДДВ, до сега апликацијата ја симнале 120.000 граѓани. Скенирани се близу 2 милиони фискални сметки со кои остварен е промет од близу 17 милиони евра. На оваа сума пресметан поврат на ДДВ од над 260 илјади евра, пари кои на сметките на граѓаните ќе легнат дури во декември

Со поврат на ДДВ досега промет од близу 17 милиони евра

Со поврат на ДДВ досега промет од близу 17 милиони евра

Oд почетокот на јули, кога почна да се реализира мерката за враќање на 15 проценти од платениот ДДВ, апликацијата „Мој ДДВ“ ја користат над 120.000 граѓани, информираше Управата за јавни приходи. Како што се истакнува за 11 дена биле скенирани 1.964.811 фискални сметки, остварениот промет изнесува 1.041.512.209 денари, а повратот од 15 проценти од

Апликацијата „МојДДВ“ ја презеле 120.000 граѓани

Апликацијата „МојДДВ“ ја презеле 120.000 граѓани

Апликацијата „МојДДВ“ на Управата за јавни приходи (УЈП) е достапна за преземање и од Apple store на линкот https://apps.apple.com/us/app/moj-ddv-ujp/id1472553785 . Од 1. јули кога стартуваше мерката поврат на 15 проценти од пресметаниот ДДВ апликацијата ја користат 120.000 граѓани, соопшти денеска УЈП. Заклучно со вчера скенирани се 1.964.811 фискални

Над 120.000 граѓани скенираат фискални сметки

Над 120.000 граѓани скенираат фискални сметки

Oд почетокот на јули, кога почна да се реализира мерката за враќање на 15 проценти од платениот ДДВ, апликацијата „Мој ДДВ“ ја користат над 120.000 граѓани, информираше Управата за јавни приходи. За 11 дена биле скенирани 1.964.811 фискални сметки, остварениот промет изнесува 1.041.512.209 денари, а повратот од 15 проценти од пресметаниот ДДВ е 16

Апликацијата Мој ДДВ достапна и на apple store

Апликацијата Мој ДДВ достапна и на apple store

Апликацијата МојДДВ е достапна и за корисниците на IOS системите. Апликацијата можете да ја преземете и од Аpp store како и од следниот линк https://apps.apple.com/us/app/moj-ddv-ujp/id1472553785 Доколку не сте регистрирани на системот е-Персонален данок регистрирајте се. Вашата е-пошта и лозинка ќе ги користите како најава во апликацијата Мој ДДВ

Досега скенирани се околу 2 милиони фискални сметки за поврат на ДДВ

Досега скенирани се околу 2 милиони фискални сметки за поврат на ДДВ

Oд први јули, кога почна да се реализира мерката поврат на 15 отсто до платениот ДДВ, до сега апликацијата ја симнале 120.000 граѓани. Скенирани се близу 2 милиони фискални сметки со кои остварен е промет од близу 17 милиони евра. На оваа сума пресметан поврат на ДДВ од над 260 илјади евра, пари кои на сметките на граѓаните ќе легнат дури во декември

ФОКУС НА ДЕНОТ: Во делови од Преспа нема вода и струја, колку сметки скенирале граѓаните?

ФОКУС НА ДЕНОТ: Во делови од Преспа нема вода и струја, колку сметки скенирале граѓаните?

Фотографиите од Фејсбук страната на плажата Долно Дупени сведочат за невремето кое го зафати Преспанскиот регион.  Бурата направи голема материјална штета. Долно Дупени и по 48 часа од олујата се уште се без струја и вода. Безмалку два милиони сметки скенирале граѓаните до 11 јули, соопшти денеска Управата за јавни приходи (УЈП). Апликацијата ја користат

Скенирани се 2 милиони фискални сметки за поврат на ДДВ – досега!

Скенирани се 2 милиони фискални сметки за поврат на ДДВ – досега!

Апликацијата Мој ДДВ достапна и за корисниците на Ајфон. Досега овие лица немаа можност да ја симнат поради строгите и рестриктивни мерки во Епл. Од УЈП апелираат до сите граѓани кои имаат проблеми да се упатата во канцелариите на управата. Граѓаните кои не се во можност да ја користат апликацијата МојДДВ на своите телефони, може да ги користат услугите