притисни ентер »

Tesla имаше рекорден квартал и најавува нови вработувања
Tesla имаше рекорден квартал и најавува нови вработувања

Tesla имаше рекорден квартал и најавува нови вработувања

Во писмо испратено од менаџментот до вработените во Tesla се најавуваат нови вработувања и се гледа со голем оптимизам кон претстојниот период. Тесла произведе рекорден број електрични автомобили во вториот квартал. Планираната продукција за годинава изнесува најмалку 360.000 возила. Tesla се подготвува да ја зголеми продукцијата во фабриката во калифорнискиот