притисни ентер »

Прикажан единствениот советски двоцевен автомат АО-32
Прикажан единствениот советски двоцевен автомат АО-32

Прикажан единствениот советски двоцевен автомат АО-32

Ова оружје во 1965 година го направиja советските конструктори. Автоматот не е пуштен во сериско производство. Централниот научноистражувачки институт за прецизно машинство (дел од корпорацијата „Ростех“) го демонстрираше на форумот „Армија 2019“ двоцевниот автомат АО-32, направен 1965 година. Автоматот има еден носач на затворачот и еден затворач

Прикажан единствениот советски двоцевен автомат АО-32

Прикажан единствениот советски двоцевен автомат АО-32

Ова оружје во 1965 година го направиja советските конструктори. Автоматот не е пуштен во сериско производство. Централниот научноистражувачки институт за прецизно машинство (дел од корпорацијата „Ростех“) го демонстрираше на форумот „Армија 2019“ двоцевниот автомат АО-32, направен 1965 година. Автоматот има еден носач на затворачот и еден затворач