притисни ентер »

Заев ги собра министрите на состанок по алармантниот извештај на УНЕСКО
Заев ги собра министрите на состанок по алармантниот извештај на УНЕСКО

Заев ги собра министрите на состанок по алармантниот извештај на УНЕСКО

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска одржа координативен состанок со заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања Фатмир Битиќи, министерката за култура Ирена Стефоска, министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на Македонски железници

По катастрофалниот ИЗВЕШТАЈ од УНЕСКО за Охрид Владата вели ќе инсистира да се урнат сите дивоградби

По катастрофалниот ИЗВЕШТАЈ од УНЕСКО за Охрид Владата вели ќе инсистира да се урнат сите дивоградби

По извештајот на УНЕСКО во кој состојбата во Охридскиот Регион е најлошо оценета досега, денеска премиерот Зоран Заев имаше средба со дел од министерите во Владата. На состанокот на кој се разгледуваше извештајот кој кажува дека во Охрид владее урбанистички хаос што го загрозува и уништува живиот свет, покрај премиерот Заев присуствуваа  вицепремиерот

Заев: Извештајот на УНЕСКО вклучи аларм за состојбата во Охридскиот регион, Владата ќе го чува културното наследство

Заев: Извештајот на УНЕСКО вклучи аларм за состојбата во Охридскиот регион, Владата ќе го чува културното наследство

По извештајот на УНЕСКО, премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил објави дека е оддржан координативен состанок, на кој биле коментирани состојбите и препораките, за кои, како што вели премиерот, е вклучен аларм во Охридскиот регион. „Нацрт-извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион, потребно е највисоко ниво на ангажираност

Заев: Нацрт-извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион

Заев: Нацрт-извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион

Нацрт – извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион, потребно е највисоко ниво на ангажираност за отстранување на сите ризици кои го загрозуваат Охридското Езеро. Ова е ставот на премиерот, Зоран Заев, и владини претставници кои денеска одржаа координативен состанок на кој се анализираа наодите во нацрт извештајот на Реактивната

Нацрт извештајот на УНЕСКО аларм за состојбата во Охридскиот регион

Нацрт извештајот на УНЕСКО аларм за состојбата во Охридскиот регион

Нацрт извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион, потребно е највисоко ниво на ангажираност за отстранување на сите ризици кои го загрозуваат Охридското Езеро,ова е посочено на координативниот состанок на премиерот Зоран Заев со вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, министрите за култура, за животна средина и

Заев: Нацрт извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион

Заев: Нацрт извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион

Нацрт – извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион, потребно е највисоко ниво на ангажираност за отстранување на сите ризици кои го загрозуваат Охридското Езеро. Ова е ставот на премиерот, Зоран Заев,  и владини претставници кои денеска одржаа координативен состанок на кој се анализираа наодите во нацрт извештајот на Реактивната

Заев: Извештајот на УНЕСКО е силен аларм за Охридскиот регион

Заев: Извештајот на УНЕСКО е силен аларм за Охридскиот регион

По извештајот на УНЕСКО, премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил објави дека е оддржан координативен состанок, на кој биле коментирани состојбите и препораките, за кои, како што вели премиерот, е вклучен аларм во Охридскиот регион. „Нацрт-извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион, потребно е највисоко ниво на ангажираност

Заев: Нацрт извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион

Заев: Нацрт извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион

Нацрт – извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион, потребно е највисоко ниво на ангажираност за отстранување на сите ризици кои го загрозуваат Охридското Езеро. Ова е ставот на премиерот, Зоран Заев,  и владини претставници кои денеска одржаа координативен состанок на кој се анализираа наодите во нацрт извештајот на Реактивната

Извештајот на УНЕСКО е аларм за состојбата во Охридскиот регион, заклучија Заев и надлежните

Извештајот на УНЕСКО е аларм за состојбата во Охридскиот регион, заклучија Заев и надлежните

Нацрт извештајот на УНЕСКО е силен аларм за состојбата во Охридскиот регион, потребно е највисоко ниво на ангажираност за отстранување на сите ризици кои го загрозуваат Охридското Езеро – ова е посочено на координативниот состанок на премиерот Зоран Заев со вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, министрите за култура, за животна средина