притисни ентер »

Електричното Ферари ќе звучи одлично
Електричното Ферари ќе звучи одлично

Електричното Ферари ќе звучи одлично

Кога станува збор за звукот, ова е особено важно за производителите на автомобили за кои звукот е еден од нивните најсилни предности. Меѓу нив е и Ферари, кој во „немо“ издание дефинитивно би го загубил имиџот што го има сега. Сепак, Ферари има одговор, односно решение. Идните електрични модели на производителот би можеле да го задржат својот препознатлив

„Ferrari“ пријави патент кој на електричните автомобили им дава звук на „вистински“ мотор

„Ferrari“ пријави патент кој на електричните автомобили им дава звук на „вистински“ мотор

Споменатиот патент се однесува на „друмско возило опремено со уреди за репродукција на звук кој може да се поврзе со електричен мотор“. Идните електрични суперавтомобили на „Ferrari“ би можеле да имаат звук на мотор со внатрешно согорување според новооткриените патенти. Произведувачот на автомобили знае колку е звукот важен, не само за уживање во возењето,

Ферари поднесе патент кој на електричните автомобили им дава звук на „вистински“ мотор

Ферари поднесе патент кој на електричните автомобили им дава звук на „вистински“ мотор

Идните електрични суперавтомобили на Ферари би можеле да имаат звук на мотор со внатрешно согорување според новооткриените патенти. Производителот на автомобили знае колку звукот е важен не само за уживањето во возењето на неговите автомобили, туку и за начинот на кој возачот активно го контролира автомобилот. За да го реши проблемот, тој сака да ги