притисни ентер »

Леталото на НАСА на Марс го сними логото на серијата ,,Ѕвездени патеки”
Леталото на НАСА на Марс го сними логото на серијата ,,Ѕвездени патеки”

Леталото на НАСА на Марс го сними логото на серијата ,,Ѕвездени патеки”

Во басенот Хелас Планитиа , односно во една од најголемите котлини на Марс , е снимен знакот на познатата футуристичка телевизиска серија. Професорот Рос Бејер од Универзитетот во Аризона вели дека станува збор , сепак за природна и сосема случајна појава. Формите во облик на буквака V не се невообичаени на Марс. Овој облик , кој е всушност и логотипот

Логото од „Ѕвездени патеки“ се појави на Марс

Логото од „Ѕвездени патеки“ се појави на Марс

Од 2006 година, Mars Reconnoissance Orbiter (MRO) го истражува Марс од орбитата, снимајќи некои од најпрецизните и најинтересните слики на површината на Црвената планета со неговата HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) камера. Она што последно се појави на интернет е фотографија која MRO ја направи во април оваа година и на која на површината

Логото од „Ѕвездени патеки“ се појави на Марс

Логото од „Ѕвездени патеки“ се појави на Марс

Од 2006 година, Mars Reconnoissance Orbiter (MRO) го истражува Марс од орбитата, снимајќи некои од најпрецизните и најинтересните слики на површината на Црвената планета со неговата HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) камера. Она што последно се појави на интернет е фотографија која MRO ја направи во април оваа година и на која на површината

Логото од „Ѕвездени патеки“ се појави на Марс

Логото од „Ѕвездени патеки“ се појави на Марс

Од 2006 година, Mars Reconnoissance Orbiter (MRO) го истражува Марс од орбитата, снимајќи некои од најпрецизните и најинтересните слики на површината на Црвената планета со неговата HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) камера. Она што последно се појави на интернет е фотографија која MRO ја направи во април оваа година и на која на површината