притисни ентер »

Локхид Мартин и го испорача најмоќниот ласер на американската војска
Локхид Мартин и го испорача најмоќниот ласер на американската војска

Локхид Мартин и го испорача најмоќниот ласер на американската војска

Компанијата Локхид Мартин и испорача ласер од 300 kW на американската армија, што значи дека е најмоќниот досега. Ласерот е развиен како дел од ХЕЛСИ (Иницијатива за високоенергетско ласерско скалирање) на Пентагон, чија цел е да ја зајакне индустриската база на насочена енергија и да го подобри квалитетот на ласерските зраци. Во август оваа година,

Lockheed Martin и го испорача најмоќниот ласер досега на американската војска

Lockheed Martin и го испорача најмоќниот ласер досега на американската војска

Компанијата Lockheed Martin и испорача ласер од 300 kW моќност на американската армија, што значи дека е најмоќниот досега. Ласерот е развиен како дел од иницијативата HELSI (High Energy Laser… Текстот Lockheed Martin и го испорача најмоќниот ласер досега на американската војска е превземен од USB.mk . The post Lockheed Martin и го испорача најмоќниот

Lockheed Martin и го испорача најмоќниот ласер досега на американската војска

Lockheed Martin и го испорача најмоќниот ласер досега на американската војска

Компанијата Lockheed Martin и испорача ласер од 300 kW моќност на американската армија, што значи дека е најмоќниот досега. Ласерот е развиен како дел од иницијативата HELSI (High Energy Laser Scaling Initiative) на Пентагон, чија цел е да ја зајакне индустриската база на насочена енергија и да го подобри квалитетот на ласерските зраци. Во август оваа

Lockheed Martin и го испорача најмоќниот ласер досега на американската војска

Lockheed Martin и го испорача најмоќниот ласер досега на американската војска

Компанијата Lockheed Martin и испорача ласер од 300 kW моќност на американската армија, што значи дека е најмоќниот досега. Добивај вести на вибер Ласерот е развиен како дел од иницијативата HELSI (High Energy Laser Scaling Initiative) на Пентагон, чија цел е да ја зајакне индустриската база на насочена енергија и да го подобри квалитетот на ласерските

Американската војска го доби најмоќниот ласер досега

Американската војска го доби најмоќниот ласер досега

Компанијата Lockheed Martin на американската војска ѝ достави ласер со сила од 300 kW, што значи дека е најмоќниот досега. Ласерот е развиен во склоп на иницијатива на Пентагон, која за цел има засилување на индустриската база на насочена енергија и подобрување на квалитетот на ласерските зраци. Lockheed Martin во август годинава испорача ласер од