притисни ентер »

Општина Гостивар симболично го одбележува Светскиот ден без автомобили
Општина Гостивар симболично го одбележува Светскиот ден без автомобили

Општина Гостивар симболично го одбележува Светскиот ден без автомобили

Општина Гостивар симболично го одбележува Светскиот ден без автомобилиОпштина Гостивар симболично го одбележа Светскиот ден без автомобили – 22 Септември. На вработените им беше препорачано денеска на работа да доаѓаат пеш, со велосипед или со други превозни средства кои не испуштаат материи штетни за организмот и животната средина. Општинскиот паркинг

Убаво: Градоначалникот на Гази Баба Стефковски без автомобил отишол на работа

Убаво: Градоначалникот на Гази Баба Стефковски без автомобил отишол на работа

Со пешачење од својот дом до просториите на општина Гази Баба утринава дојде општинскиот градоначалник Бобан Стефковски. На тој начин тој се приклучи на денешното одбележување на Светскиот ден без автомобили. -Имав можност да сретнам жители кои исто така денес ги оставиле автомобилите и со пешачење тргнале кон своите работни места. Како дел од Европската

Градоначалникот на Гази Баба без автомобил отишол на работа

Градоначалникот на Гази Баба без автомобил отишол на работа

Со пешачење од својот дом до просториите на општина Гази Баба утринава дојде општинскиот градоначалник Бобан Стефковски. На тој начин тој се приклучи на денешното одбележување на Светскиот ден без автомобили. -Имав можност да сретнам жители кои исто така денес ги оставиле автомобилите и со пешачење тргнале кон своите работни места. Како дел од Европската

На светскиот ден без автомобили: Градоначалникот Стефковски на работа дојде со пешачење

На светскиот ден без автомобили: Градоначалникот Стефковски на работа дојде со пешачење

На светскиот ден без автомобили: Градоначалникот Стефковски на работа дојде со пешачење Денес 22.09.2022 година, се одбележува Светскиот ден без автомобили. За таа цел, градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски се приклучи на одбележувањето на светскиот ден со тоа што утрово од својот дом до просториите на општината дојде со пешачење.

Градоначалникот Стефковски пеш на работа – по пат направив муабет со граѓаните

Градоначалникот Стефковски пеш на работа – по пат направив муабет со граѓаните

Денес 22.09.2022 година, се одбележува Светскиот ден без автомобили. За таа цел градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски се приклучи на одбележувањето на светскиот ден со тоа што утрово од својот дом до просториите на општината дојде со пешачење. За одбележувањето на светскиот ден, градоначалникот Стефковски објави на својата официјална

Пеш до работа - градоначалникот Стефковски го одбележа Светскиот ден без автомобили

Пеш до работа - градоначалникот Стефковски го одбележа Светскиот ден без автомобили

22 септември се одбележува како Светски ден без автомобили. Градоначалникот на Гази Баба, Бобан Стефковски, се приклучи на одбележувањето, со тоа што од својот дом до просториите на општината, утрово дојде со пешачење. За одбележувањето на светскиот ден, градоначалникот Стефковски објави на својата официјална страна на фејсбук на која напиша: -Денес

Градоначалникот пеш на работа - по пат направив муабет со граѓаните

Градоначалникот пеш на работа - по пат направив муабет со граѓаните

Денес 22.09.2022 година, се одбележува Светскиот ден без автомобили. За таа цел градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски се приклучи на одбележувањето на светскиот ден со тоа што утрово од својот дом до просториите на општината дојде со пешачење. За одбележувањето на светскиот ден, градоначалникот Стефковски објави на својата официјална

Пеш или со велосипед на работа-Општина Гостивар симболично го одбележа Светскиот ден без автомобили

Пеш или со велосипед на работа-Општина Гостивар симболично го одбележа Светскиот ден без автомобили

По повод Светскиот ден без автомобили, 22 Септември, паркингот пред општинската зграда ќе биде затворен, освен за лицата со посебни потреби, а  административците добија препораки до работа да дојдат пеш или со велосипед. На овој начин Општиона Гостивар симболично го одбележа денот без автомобили. „На вработените им беше препорачано денеска на работа

„ќе ставиме полициски патроли во автобусите додека целосно не се надминат проблемите“

„ќе ставиме полициски патроли во автобусите додека целосно не се надминат проблемите“

Градоначалникот на општина Гази Баба, Бобан Стефковски, попладнево учествуваше во воведените полициски патроли во автобусите на ЈСП Скопје, по немилите настани кои минатата недела се случуваа на територија на општина Гази Баба, а на својот Фејсбук профил објави дека полициски патроли ќе има во автобусите сè до целосно надминување на проблемите. – Попладнево

Стефковски: Во моменти на економска криза, општина Гази Баба обезбеди финансиска помош за сите првачиња

Стефковски: Во моменти на економска криза, општина Гази Баба обезбеди финансиска помош за сите првачиња

– Летниот период го искористивме за изведување на градежно работи во голем дел на основните општински училишта во општина Гази Баба. Исто така имавме активност за реконструкција на неколку училишни спортски сали се со цел да можат учениците да ги спроведуваат  часовите по физичко и здравствено образование. Во таа насока комплетно ја реконструиравме