притисни ентер »

Toyota Prius C заминува во историјата
Toyota Prius C заминува во историјата

Toyota Prius C заминува во историјата

И покрај тоа што хибридните автомобили бележат тренд на зголемување на популарноста, јапонскиот производител Toyota одлучи да ја намали понудата на хибридни возила укинувајќи го моделот Prius C. Prius C во светот на Toyota дебитираше во декември 2011 година откако порано истата година беше претставене и концептот на саемот во Токио. Идејата беше овој