притисни ентер »

Владата со предлог за продолжување на кризната состојба за шест месеци
Владата со предлог за продолжување на кризната состојба за шест месеци

Владата со предлог за продолжување на кризната состојба за шест месеци

Владата ќе достави предлог до Собранието за продолжување на кризната состојба во земјава за уште шест месеци, односно до јуни следната година, велат од владината прес-служба, пренесува МИА. Владата на седница на 20 ноември прогласи 30-дневна кризна состојба на целата територија заради заштита на јавното здравје од пандемијата на Ковид-19, откако претходно

Владата ќе побара од Собранието кризна состојба до 30 јуни 2021 година

Владата ќе побара од Собранието кризна состојба до 30 јуни 2021 година

Владата на денешната редовна 25-та седница го усвои предлогот на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи и ќе побара од Собранието да ја продолжи кризната состојба до 30 јуни 2021 година. Групата за процена во Центарот за управување со кризи вчера побара продолжување на кризната состојба во државата за

Владата ќе достави до Собранието предлог за продолжување на кризната состојба до 30 јуни

Владата ќе достави до Собранието предлог за продолжување на кризната состојба до 30 јуни

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 25-та седница го усвои предлогот на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи и го утврди текстот на Предлог – одлуката за одобрување на продолжување на рокот за постоење на кризна состојба на територијата на Република Северна Македонија. Со оваа

Владата ќе побара од Собранието нови шест месеци кризна состојба

Владата ќе побара од Собранието нови шест месеци кризна состојба

Владата на денешната седница го прифати предлогот на Групата за процена во ЦУК да биде побарано продолжување на кризната состојба во државата за уште шест месеци, потврдија за МИА од владината прес-служба. Предлогот ќе биде доставен до Собранието кое треба да донесе одлука за тоа. Владата прогласи 30-дневна кризна состојба на 20 ноември што трае до

Кризна состојба уште 6 месеци, одлучи владата

Кризна состојба уште 6 месеци, одлучи владата

Владата ќе достави до Собранието предлог за продолжување на кризната состојба; Со посебни протоколи ќе се отворат скијачките центри; Се зголемува бројот на стипендии за социјална поддршка на ученици и за ученици со попреченост, се само дел од одлуките од 25-тата седница. Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 25-та седница го

Владата бара од Собранието продолжување на кризната состојба за уште шест месеци

Владата бара од Собранието продолжување на кризната состојба за уште шест месеци

Кризната состојба што беше воведена минатиот месец завршува на 17 декември, па Владата заклучи дека поради состојбите со ковид-19 да побара од Собранието продолжување на кризната состојба во траење од шест месеци. Кризната состојба што беше воведена минатиот месец завршува на 17 декември, па Владата заклучи дека поради состојбите со ковид-19 да побара

Владата бара нови 6 месеци кризна состојба

Владата бара нови 6 месеци кризна состојба

Embedded video for Владата бара нови 6 месеци кризна состојба Владата ќе бара од Собранието државата до средината на јуни да биде во кризна состојба поради корона вирусот. Одлуката на Управувачкиот комитет за кризи доби зелено светло на денешната владина седница и ќе биде упатен до законодавниот дом. Се очекува пратениците да се изјаснат најдоцна до

Владата ќе побара од Собранието нови шест месеци кризна состојба

Владата ќе побара од Собранието нови шест месеци кризна состојба

Владата на денешната седница го прифати предлогот на Групата за процена во ЦУК да биде побарано продолжување на кризната состојба во државата за уште шест месеци, потврдија за МИА од владината прес-служба. Предлогот ќе биде доставен до Собранието кое треба да донесе одлука за тоа. Владата прогласи 30-дневна кризна состојба на 20 ноември што трае до

Владата ќе побара од Собранието нови шест месеци кризна состојба

Владата ќе побара од Собранието нови шест месеци кризна состојба

Предлогот ќе биде доставен до Собранието кое треба да донесе одлука за тоа. Владата прогласи 30-дневна кризна состојба на 20 ноември што трае до 19 декември. Ако биде усвоено владиното барање, кризната состојба би била продолжена до средината на јуни следната година.