притисни ентер »

Почина една од најретките желки во светот
Почина една од најретките желки во светот

Почина една од најретките желки во светот

Женска желка yangtze giant softshell почина во зоолошка во Кина, оставајќи зад себе уште три од својот вид, пренесува „ Би Би Си “. Експертите оваа желка, позната и како rafetus swinhoei, се обиделе вештачки да ја оплодат уште еднаш пред да почине. Таа била стара над 90 години. Овој вид на желки е загрозен поради ловот, прекумерниот риболов и уништувањето

Во Кина умре најретката желка, останаа уште само три

Во Кина умре најретката желка, останаа уште само три

Почина последната женка желка од многу редок вид со мек оклоп во Кина. Со тоа се доведува во опасност опстанокот на овој вид желки, од кои се останати само три. Желката, за која се верува дека има повеќе од 90 години, почина во саботата 24 часа откако локални научници, заедно со меѓународни експерти, се обидоа вештачки да ја оплодат, објави локалниот

Во Кина умре најретката желка, останаа уште само три

Во Кина умре најретката желка, останаа уште само три

Почина последната женка желка од многу редок вид со мек оклоп во Кина. Со тоа се доведува во опасност опстанокот на овој вид желки, од кои се останати само три. Желката, за која се верува дека има повеќе од 90 години, почина во саботата 24 часа откако локални научници, заедно со меѓународни експерти, се обидоа вештачки да ја оплодат, објави локалниот

Во Кина умре најретката желка, останаа уште само три во светот

Во Кина умре најретката желка, останаа уште само три во светот

Во кинеска зоолошка градина умре уште една од најретките желки во светот, џиновската желка со мек оклоп Rafetus swinhoei (џинот од Јангце), јавува Би-би-си . Сега остануваат само три такви желки на нашата планета. Џиновската желка умре во зоолошката градина Сужоу на југот на Кина. Експертите се обиделе, пред нејзината смрт, петти пат вештачки да ја

Почина многу ретка желка со мек оклоп во Кина, има само три во светот

Почина многу ретка желка со мек оклоп во Кина, има само три во светот

Почина последната женка желка од многу редок вид со мек оклоп во Кина. Со тоа се доведува во опасност опстанокот на овој вид желки, од кои се останати само три. Желка, за која се верува дека има повеќе од 90 години, почина во саботата 24 часа откако локални научници, заедно со меѓународни експерти, се обидоа вештачки да ја оплодат, објави локалниот

Пцовиса последниот женски примерок од редок вид желка, останаа уште три во светот

Пцовиса последниот женски примерок од редок вид желка, останаа уште три во светот

Единствениот познат женски примерок на редок вид желка умре во зоолошка градина во јужна Кина, што го доведе во прашање неговиот опстанок. Позната како Рафетус свинхои, таа беше еден од последните четири примероци од џиновската Јангце желка на светот. Во истата зоолошка градина живее и машки примерок, додека полот на преостанатите две, кои се во Виетнам,

Почина многу ретка желка со мек оклоп во Кина, има само три во светот

Почина многу ретка желка со мек оклоп во Кина, има само три во светот

Почина последната женка желка од многу редок вид со мек оклоп во Кина. Со тоа се доведува во опасност опстанокот на овој вид желки, од кои се останати само три. Желка, за која се верува дека има повеќе од 90 години, почина во саботата 24 часа откако локални научници, заедно со меѓународни експерти, се обидоа вештачки да ја оплодат, објави локалниот

Угина редок вид желка, една од четирите примероци во светот

Угина редок вид желка, една од четирите примероци во светот

Единствената желка на еден од најретките видови желки угина во зоолошка градина во Јужна Кина, јавуваат тамошните власти. Угинатата желка била една од само четири Јангци, гигантски желки со мек оклоп, колку се верува дека останале во светот. loading... Во зоолошката градина во Суџоу каде живеела желката исто така се чува и мажјак од тој вид. Другите