притисни ентер »

Киран Најтли - подготвена да одговори на секој моден предизвик
Киран Најтли - подготвена да одговори на секој моден предизвик

Киран Најтли - подготвена да одговори на секој моден предизвик

Британската актерка Кира Најтли е родена во Лондон, на 26 март 1985 година. На шестгодишна возраст ѝ њ октирена и дијагностицирана дислексија. Но, токму тој проблем ќе ѝ помогне да го оствари сонот да стане актерка. Имено, родителите ќе ѝ дадат услов дека доколку сака да биде актерка, ќе мора да ги совлада читањето и пишувањето. Иако денес важи за