притисни ентер »

Како мафијата во Албанија ги манипулира изборите
Како мафијата во Албанија ги манипулира изборите

Како мафијата во Албанија ги манипулира изборите

Треба ли на Албанија да и’ биде дозволен влез во Европската унија? Тирана настојува, Брисел изгледа нема ништо против, а Германија ги поддржува прегворите за присоединување на оваа балканска држава, потенцирајќи го нејзиниот голем напредок во демократизацијата. Но, всушност земјава тоне во хаос. Албанија се наоѓа на крстопат – кон демократијата или