притисни ентер »

Најнова прогноза: Какво време не очекува во август

Најнова прогноза: Какво време не очекува во август

Најновите анализи за наредниот месец (август) укажуваат на тоа дека ќе имаме нешто пониски температури од нормалните за тој месец од годината, додека врнежите би биле нешто над просекот или треба да очекуваме повторно нешто повеќе врнежи во овој наш дел од европскиот континент, вели метеорологот Славчо Попоски. „Сепак и покрај ова не мора да значи

Kaков месец август се очекува?

Kaков месец август се очекува?

Најновите анализи за наредниот месец (август) укажуваат на тоа дека ќе имаме нешто пониски температури од нормалните за тој месец од годината, додека врнежите би биле нешто над просекот или треба да очекуваме повторно нешто повеќе врнежи во овој наш дел од европскиот континент, вели метеорологот Славчо Попоски. „Сепак и покрај ова не мора да значи

АВГУСТ СО ПОТПРОСЕЧНИ АНАЛИЗИ И СО НЕШТО ПОВЕЌЕ ВРНЕЖИ НА БАЛКАНОТ!

АВГУСТ СО ПОТПРОСЕЧНИ АНАЛИЗИ И СО НЕШТО ПОВЕЌЕ ВРНЕЖИ НА БАЛКАНОТ!

Најновите анализи за наредниот месец (август) укажуваат на тоа дека ќе имаме нешто пониски температури од нормалните за тој месец од годината додека врнежите би биле нешто над просекот или треба да очекуваме повторно нешто повеќе врнежи во овој наш дел од европскиот континент. Сепак и покрај ова не мора да значи дека не може да најдојде некој поизразен

МЕТЕОРОЛОГОТ ПОПОСКИ ПРОГНОЗИРА: ОВА ЛЕТО ЗАБОРАВЕТЕ НА ДОЛГИ ТОПЛИ БРАНОВИ И НА 40 °C!

МЕТЕОРОЛОГОТ ПОПОСКИ ПРОГНОЗИРА: ОВА ЛЕТО ЗАБОРАВЕТЕ НА ДОЛГИ ТОПЛИ БРАНОВИ И НА 40 °C!

Почитувани граѓани речиси сите прогностички модели укажуваат на тоа дека ова лето нема да видиме некој премногу изразен и долг топлотен бран кој би условил температури до па и над 40 °C. Сепак и доколку се случи тоа иако шансите за тоа барем засега се многу мали тоа би траело сосема кратко. Речиси цела југоисточна европа во текот на следните месеци