притисни ентер »

Интересна физика: Како е можно да се постигне гол од корнер?
Интересна физика: Како е можно да се постигне гол од корнер?

Интересна физика: Како е можно да се постигне гол од корнер?

Ако сте ги пропуштиле часовите по физика поради тренинг, тогаш сигурно не знаете дека комбинацијата од брзина на воздухот, движење на топката и ротација може да гарантира победа. Иако веројатноста да не знаете што е корнер е мала, за секој случај ќе го повториме правилото во фудбалот: корнер е кога топката со која последен пат играла противничката

Интересна физика: Како е можно да се постигне гол од корнер?

Интересна физика: Како е можно да се постигне гол од корнер?

Ако сте ги пропуштиле часовите по физика поради тренинг, тогаш сигурно не знаете дека комбинацијата од брзина на воздухот, движење на топката и ротација може да гарантира победа… Иако веројатноста да не знаете што е корнер е мала, за секој случај ќе го повториме правилото – корнер е кога топката со која последен пат играла противничката екипа ќе ја

Интересна физика: Како е можно да се постигне гол од корнер?

Интересна физика: Како е можно да се постигне гол од корнер?

pixabay Ако сте ги пропуштиле часовите по физика поради тренинг, тогаш сигурно не знаете дека комбинацијата од брзина на воздухот, движење на топката и ротација може да гарантира победа… Advertisements Иако веројатноста да не знаете што е корнер е мала, за секој случај ќе го повториме правилото – корнер е кога топката со која последен пат играла противничката