притисни ентер »

Ученици се дружеа со писатели за деца и млади на традиционалното Литературно матине
Ученици се дружеа со писатели за деца и млади на традиционалното Литературно матине

Ученици се дружеа со писатели за деца и млади на традиционалното Литературно матине

Во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019″ во Домот на култура „Илинден” во Општина Илинден  се одржа традиционалното Литературно матине за деца. Учениците од оваа општина имаа ретка можност да се дружат со најистакнатите македонски писатели за деца и млади. Во Домот на култура „Илинден” пред најмладите со своите најнови

Ученици се дружеа со писатели за деца и млади на традиционалното Литературно матине

Ученици се дружеа со писатели за деца и млади на традиционалното Литературно матине

Во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“ во Домот на култура „Илинден“ во Општина Илинден  се одржа традиционалното Литературно матине за деца. Учениците од оваа општина имаа ретка можност да се дружат со најистакнатите македонски писатели за деца и млади. Во Домот на култура „Илинден“ пред најмладите со своите најнови

Ученици се дружеа со писатели за деца и млади на традиционалното Литературно матине

Ученици се дружеа со писатели за деца и млади на традиционалното Литературно матине

Во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“ во Домот на култура „Илинден“ во Општина Илинден  се одржа традиционалното Литературно матине за деца. Учениците од оваа општина имаа ретка можност да се дружат со најистакнатите македонски писатели за деца и млади. Скопје, 15 мај 2019 (МИА) – Во рамките на јубилејната 20-та Литературна

Литературно матине за деца во рамки на  Литературната манифестација Илинден

Литературно матине за деца во рамки на Литературната манифестација Илинден

Во рамки на културната манифестација Илинден, која оваа година се одржува по 20-ти, јубилен пат, денеска беше одржано и литературно матине за деца, на кое најдобрите творби на учениците од основните училишта во општина Илинден, и нивните ментори беа наградени со сет книги и статуетка. А литературни читања имаа голем број поети за деца. Дел од нив ја

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“. Манифестацијата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски. Тој истакна дека литературната манифестација зафаќа достојно место во просторот на културните

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“. Манифестацијата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски. Тој истакна дека литературната манифестација зафаќа достојно место во просторот на културните

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“. Манифестацијата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски. Тој истакна дека литературната манифестација зафаќа достојно место во просторот на културните

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“. Манифестацијата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски. Тој истакна дека литературната манифестација зафаќа достојно место во просторот на културните

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден”

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден”

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден”, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019″. Манифестацијата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски. Тој истакна дека литературната манифестација зафаќа достојно место во просторот на културните

Со стиховите од Рацин отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Со стиховите од Рацин отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Во присуство на голем број писатели, поети, литературни критичари и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден на свечен начин беше отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“. Посакувајќи им добредојде на присутните, манифестацијата ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот