притисни ентер »

Помалку познати здравствени придобивки од бадемите
Помалку познати здравствени придобивки од бадемите

Помалку познати здравствени придобивки од бадемите

Сите знаеме дека бадемите се здрави. Тие се познати по нивните мононезаситени масти, антиоксидантниот витамин Е и протеините од растително потекло. Ново истражување покажало дека тие имаат уште повеќе здравствени придобивки отколку што мислевме, особено во поглед на дигестивниот систем, кожата, па дури и кондицијата. Бадемите поволно делуваат на здравјето