притисни ентер »

Ако се докажат обвиненијата на Тачи му се заканува казна од доживотен затвор

Ако се докажат обвиненијата на Тачи му се заканува казна од доживотен затвор

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во своето писмо до судијата на претходна постапка Никола Гијолу, објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, изјави дека доколку обвиненијата се потврдат, поранешниот косовски претседател Хашим Тачи може да добие доживотна казна затвор. Смит изјави дека постои страв дека

На Тачи му се заканува доживотна казна затвор

На Тачи му се заканува доживотна казна затвор

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во своето писмо до судијата на претходна постапка Никола Гијолу, објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, изјави дека доколку обвиненијата се потврдат, поранешниот косовски претседател Хашим Тачи може да добие доживотна казна затвор. Смит изјави дека постои страв дека

Ако се докажат обвиненијата на Тачи му се заканува казна од доживотен затвор

Ако се докажат обвиненијата на Тачи му се заканува казна од доживотен затвор

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во своето писмо до судијата на претходна постапка Никола Гијолу, објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, изјави дека доколку обвиненијата се потврдат, поранешниот косовски претседател Хашим Тачи може да добие доживотна казна затвор. Смит изјави дека постои страв дека

Смит: Тачи би можел да добие доживотна казна затвор

Смит: Тачи би можел да добие доживотна казна затвор

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во писмото до судијата на претходна постапка Никола Гиуло објави зошто Хашим Тачи треба да биде притворен. Смит додава дека доколку обвиненијата се потврдат, може да добие доживотна казна затвор. Во писмото објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, Смит наведува дека

Доколку обвиненијата се потврдат, Тачи може да добие доживотна казна затвор

Доколку обвиненијата се потврдат, Тачи може да добие доживотна казна затвор

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во своето писмо до судијата на претходна постапка Никола Гијолу, објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, изјави дека доколку обвиненијата се потврдат, поранешниот косовски претседател Хашим Тачи може да добие доживотна казна затвор. Смит изјави дека постои страв дека

Смит: Тачи би можело да добие доживотна казна затвор

Смит: Тачи би можело да добие доживотна казна затвор

Смит додава дека доколку обвиненијата се потврдат, може да добие доживотна казна затвор. Во писмото објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, Смит наведува дека постои страв дека поранешниот претседател на Косово може да избега по објавувањето на непотврденото обвинение, пренесува „Репортери“. Во писмото испратено до судија на претходна

Смит: Тачи би можел да добие доживотна казна затвор

Смит: Тачи би можел да добие доживотна казна затвор

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во писмото до судијата на претходна постапка Никола Гиуло објави зошто Хашим Тачи треба да биде притворен. Смит додава дека доколку обвиненијата се потврдат, може да добие доживотна казна затвор. Во писмото објавено на официјалната веб-страница на Специјалниот суд, Смит наведува дека

Ако се потврдат сомнежите, на Тачи му следува доживотна казна

Ако се потврдат сомнежите, на Тачи му следува доживотна казна

Главниот обвинител на Специјалното обвинителство во Хаг, Џек Смит, во писмо до претпретресниот судија Никола Жилу, наведе зошто Хашим Тачи треба да се стави во притвор. Смит вели дека, доколку дојде до потврда на обвиниението, тој може да добие доживотна казна затвор. Во писмото, објавено на официјалната страница на Специјалниот суд, се наведува дека