притисни ентер »

Дали Северна Македонија ги смири Самка Ибраимоски и Амди Бајрам?
Дали Северна Македонија ги смири Самка Ибраимоски и Амди Бајрам?

Дали Северна Македонија ги смири Самка Ибраимоски и Амди Бајрам?

Oткако синоќа во Собранието беа усвоени уставните измени, се смирија Самка Ибраимоски од ПЦЕР и Амди Бајрам од Сојузот на Ромите. На социјални мрежи се појави фотографија на која довчерашните  противници се прегрнати и насмеани. Со 81 глас „За“, синоќа се донесени уставните измени со кои се менува името на државата во Република Северна Македонија.

СЕВЕРНА ГИ СМИРИ САМКА И АМДИ: Прегрнати и насмеани од уво до уво, сега се први другари

СЕВЕРНА ГИ СМИРИ САМКА И АМДИ: Прегрнати и насмеани од уво до уво, сега се први другари

Пратениците од мнозинството кои гласаа за уставните измени, не го кријат задоволството од успешно завршената работа. Многумина поставија заеднички фотографии од македонскиот Парламент, пред и по гласањето за уставни измени. Сепак, во преден план, барем на социјалните мрежи беше средбата помеѓу Амди Бајрам и Самка Ибраимовски, двајцата лидери на двете

Северна Македонија ги смири Амди Бајрам и Самка Ибраимовски

Северна Македонија ги смири Амди Бајрам и Самка Ибраимовски

о изгласувањето на уставните измени во Собранието, Самка Ибраимоски од ПЦЕР и Амди Бајрам од Сојузот на Ромите се смирија по долгогодишното луто ривалство. Тие поставија фотографија на која се насмеани и прегрнати. По изгласувањето на уставните измени, лидерот на опозицијата пак, Христијан Мицкоски, побара предвремени парламентарни избори, бидејќи

Амди и Самка среќни за Северна Македонија

Амди и Самка среќни за Северна Македонија

Самка Ибраимоски од ПЦЕР и Амди Бајрам од Сојузот на Ромите ги закопаа „воените секири“ и по долгогодишното луто ривалство се смирија. Повод, задоволството од изгласувањето на уставните измени во Собранието, што го документираа и со заедничка фотографија на социјалните мрежи. loading...

Северна ги помири Амди и Самка ФОТО

Северна ги помири Амди и Самка ФОТО

По усвојувањето на уставните измени, дел од 81-от ратеник кои гласаа „за“ славеа заедно со премиерот Зоран Заев во Собранието. Пратениците на владејачката коалиција по полноќ на свите профили на Фејсбук објавија фотографии од Кабинетот на претседателот на Собранието, но и од фоајето и другите собраниски простории каде што прославија. Северна Македонија

“Северна” ги помири вечните ривали Амди и Самка

“Северна” ги помири вечните ривали Амди и Самка

По усвојувањето на уставните измени, дел од 81-от ратеник кои гласаа „за“ славеа заедно со премиерот Зоран Заев во Собранието. Пратениците на владејачката коалиција по полноќ на свите профили на Фејсбук објавија фотографии од Кабинетот на претседателот на Собранието, но и од фоајето и другите собраниски простории каде што прославија. Северна Македонија

„Северна Македонија“ ги смири Самка и Амди/Фото

„Северна Македонија“ ги смири Самка и Амди/Фото

По изгласувањето на уставните измени во Собранието, Самка Ибраимоски од ПЦЕР и Амди Бајрам од Сојузот на Ромите се смирија по долгогодишното луто ривалство. Тие поставија фотографија на која се насмеани и прегрнати.