притисни ентер »

Нов рекорд! 3,3 милиони Американци добиле отказ за една недела
Нов рекорд! 3,3 милиони Американци добиле отказ за една недела

Нов рекорд! 3,3 милиони Американци добиле отказ за една недела

Рекордни 3,3 милиони Американци се пријавиле за надомест за невработени минатата недела, што без конкуренција е највисок број во американската историја. Досега рекордот го држела неделата од октомври 1982-ра година, кога 695.000 луѓе добиле отказ во иста седмица. Бројот од 3,3 милиони невработени е еден од бројните показатели како кризата со коронавирусот

За само една недела 3,3 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО САД ДОБИЈА ОТКАЗ

За само една недела 3,3 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО САД ДОБИЈА ОТКАЗ

Рекордни 3,3 милиони Американци се регистрирале за бенефиции за невработени минатата седмица, највисоки скок на невработеност во една недела во американската историја без никаква конкуренција. Досега, во евиденцијата вакво нешто, но само слично, е забележано во неделата во октомври 1982 година, кога во истата недела биле отпуштени 695.000 луѓе. Бројката

За само една недела 3,3 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО САД ДОБИЈА ОТКАЗ

За само една недела 3,3 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО САД ДОБИЈА ОТКАЗ

Рекордни 3,3 милиони Американци се регистрирале за бенефиции за невработени минатата седмица, највисоки скок на невработеност во една недела во американската историја без никаква конкуренција. Досега, во евиденцијата вакво нешто, но само слично, е забележано во неделата во октомври 1982 година, кога во истата недела биле отпуштени 695.000 луѓе. Бројката

Во Америка за една недела 3,3 милиони луѓе добиле отказ

Во Америка за една недела 3,3 милиони луѓе добиле отказ

Рекордни 3,3 милиони Американци се пријавиле за надомест за невработени минатата недела, што е без преседан во американската историја. Рекордни 3,3 милиони Американци се пријавиле за надомест за невработени минатата недела, што е без преседан во американската историја. Досега рекордот го држеше една недела од октомври 1982 година кога 695.000 луѓе

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Рекордни 3,3 милиони Американци минатата недела се пријавиле за надомест за невработени лица, што претставува најголем број на откази во американската историја. Досега рекордот беше од 1982 година, кога 695.000 луѓе добиле отказ во иста недела. Бројот од 3,3 милиони невработени е еден од бројните показатели на тоа како ќе влијае кризата со коронавирусот

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Во Америка за една недела 3,3 милиони лица добија отказ

Рекордни 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност во текот на минатата недела, што е најголема бројка досега во историјата на САД. Досега рекордот беше во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ во една недела. „Њујорк Тајмс“ пишува дека шокантниот број откази не ја отсликува вистинската ситуација на

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Рекордни 3,3 милиони Американци минатата недела се пријавиле за надомест за невработени лица, што претставува најголем број откази во американската историја. Досега рекордот беше од 1982 година, кога 695.000 луѓе добиле отказ во иста недела. Бројот од 3,3 милиони невработени е еден од бројните показатели на тоа како ќе влијае кризата со коронавирусот

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа за една недела

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа за една недела

Рекордни 3,3 милиони Американци останале без работа минатата недела откако кризата со коронавирусот затвори големи делови на американската економија. Според официјални податоци, ова е драматичен пораст во однос на неделата пред тоа, кога 281.000 луѓе побарале бенефиции за невработеност. Ова е најголемата бројка регистрирана досега, а претходниот рекорд

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Во САД за една недела 3.3 милиони луѓе останаа без работа

Рекордни 3,3 милиони Американци минатата недела се пријавиле за надомест за невработени лица, што претставува најголем број откази во американската историја. Досега рекордот беше од 1982 година, кога 695.000 луѓе добиле отказ во иста недела. Бројот од 3,3 милиони невработени е еден од бројните показатели на тоа како ќе влијае кризата со коронавирусот

Коронавирусот остави 3,3 милиони Американци без работа

Коронавирусот остави 3,3 милиони Американци без работа

Во само една недела 3,3 милиони Американци добија отказ и се пријавија за надомест за невработеност што е најголема бројка досега во историјата на САД. Ова е нов рекорд по оној во октомри 1982 година кога 695.000 луѓе добија отказ во една недела. Аналитичарите оценуваат дека ова е само почеток и дека ќе следат бројки кои ќе бидат уште попоразителни