притисни ентер »

Каменос: може да се сликаат но со терминот Македонија не влегуваат во НАТО

Каменос: може да се сликаат но со терминот Македонија не влегуваат во НАТО

Дека членството во НАТО е далеку од завршена работа покажува и изјавата на коалицискиот партнер и министер за одбрана во грчката Влада, Панос Каменос. Дека членството во НАТО е далеку од завршена работа покажува и изјавата на коалицискиот партнер и министер за одбрана во грчката Влада, Панос Каменос. Тој не отстапува од неговиот став, дека Македонија

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Грчкиот двоец на Самитот во Брисел со целосно поделени ставови. Министерот за одбрана Каменос порача дека Преспанскиот договор нема да се имплементира, зашто како што оцени, нема шанса да биде ратификуван во грчкото Собрание, ниту да го преживеел македонскиот референум. Тој во срцето на НАТО и се обрати и на македонската влада. -Можат да собираат покани

Катимерини: Опциите на Скопје и Атина по Самитот на НАТО

Катимерини: Опциите на Скопје и Атина по Самитот на НАТО

Сценариото во Македонија, по најновите настани од Брисел станува се поочигледно. Владата на Зоран Заев ќе се обиде да го запечати Преспанскиот договор со референдум и да направи ревизија на Уставот до јануари, пишува во своја анализа грчкиот весник Катимерини. Иако и кај нас има одредени неизвесности околу целиот процес, во текстот повеќе се разгледуваат

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Коалицискиот партнер во грчката Влада, Панос Каменос, не отстапува од неговиот став, дека Македонија нема да стане членка на НАТО, а Договорот од Преспа нема да се имплементира. Според грчката новинска агенција АНА-МПА, говорејќи пред грчките новинари во Брисел, министерот за одбрана, кој заедно со шефот на грчката дипломатија го придружуваат грчкиот

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Коалицискиот партнер во грчката Влада, Панос Каменос, не отстапува од неговиот став, дека Македонија нема да стане членка на НАТО, а Договорот од Преспа нема да се имплементира. Според грчката новинска агенција АНА-МПА, говорејќи пред грчките новинари во Брисел, министерот за одбрана, кој заедно со шефот на грчката дипломатија го придружуваат грчкиот

Каменос: Македонија нема да стане членка на НАТО

Каменос: Македонија нема да стане членка на НАТО

Каменос: Македонија нема да стане членка на НАТО Министерот за одбрана на Грција и коалициски партнер во грчката Влада, Панос Каменос, не отстапува од ставот, дека Македонија нема да стане членка на НАТО, а Договорот од Преспа нема да се имплементира. Каменос од Самитот на НАТО во Бриселе изјави дека Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Партнерот на Ципрас, Каменос: Во НАТО нема шанси да влезат се додека го користат терминот Македонија

Партнерот на Ципрас, Каменос: Во НАТО нема шанси да влезат се додека го користат терминот Македонија

Коалицискиот партнер во грчката Влада, Панос Каменос, не отстапува од неговиот став, дека Македонија нема да стане членка на НАТО, а Договорот од Преспа нема да се имплементира. Според грчката новинска агенција АНА-МПА, говорејќи пред грчките новинари во Брисел, министерот за одбрана, кој заедно со шефот на грчката дипломатија го придружуваат грчкиот

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Атина, 12 јули 2018 (МИА) - Коалицискиот партнер во грчката Влада, Панос Каменос, не отстапува од неговиот став, дека Македонија нема да стане членка на НАТО, а Договорот од Преспа нема да се имплементира. Според грчката новинска агенција АНА-МПА, говорејќи пред грчките новинари во Брисел, министерот за одбрана, кој заедно со шефот на грчката дипломатија

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Коалицискиот партнер во грчката Влада, Панос Каменос, не отстапува од неговиот став дека Македонија нема да стане членка на НАТО, а Договорот од Преспа нема да се имплементира. Грчката новинска агенција АНА-МПА јавува дека, Каменос пред грчките новинари во Брисел, рекол дека Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира затоа што тој лично смета

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Каменос: Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира

Говорејќи пред грчките новинари во Брисел, министерот за одбрана, кој заедно со шефот на грчката дипломатија го придружуваат грчкиот премиер на НАТО Самитот, рекол дека Договорот од Преспа нема никогаш да се имплементира затоа што тој лично смета дека нема да помине ниту во собранието, ниту на референдумот кај нас. -Може да собираат покани и да се